Έργο τέχνης 17ου αι. καταστράφηκε από γάτα γιατί… ΑΠΛΑ δεν της άρεσε!

Από neolaia.gr Team 11 Ιανουαρίου 2019

Μία γάτα κάνει μία απίστευτη καταστροφή σε έργο τέχνης από τον 17ο αιώνα!

Όλοι αγαπάμε τα κατοικίδια. Άλλοι έχουν γάτες, άλλοι έχουν σκύλους. Κάποιοι μπορεί να έχουν και πιο παράξενα. Ο Βρετανός δρ. Μπέντορ Γκρόσβενορ, ειδικός έργων τέχνης του BBC, έχει μία γάτα τη Πάντμε.

Έχοντας της απόλυτη εμπιστοσύνη άφησε για λίγα λεπτά αφύλακτο ένα έργο τέχνης από το 17ο αιώνα. Ο Μπέντορ Γκρόσβενορ φαίνεται να είχε αγοράσει τον πίνακα αυτό το 2015, έναντι 5.250 λιρών (περί τα 5.800 ευρώ).

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Telegraph, εκείνες τις ημέρες πραγματοποιούσε εργασίες αποκατάστασης στον πίνακα του Τζον Μάικλ Ράιτ, στο σπίτι του στο Εδιμβούργο, καθώς είχε εμφανίσει δυο σχισμές. Και τότε έγινε το μοιραίο.

«Όπως καθόμουν αναπαυτικά για να θαυμάσω τη δουλειά που έκανα στον πίνακα, ξαφνικά πήδηξε στον αέρα η γάτα μας και προσγειώθηκε στο κέντρο του πίνακα. Έκανε μια τρύπα με τα νύχια της. Καταστροφή».

Κρίμα τα λεφτά του θα πω εγώ, καθώς συνέχισε λέγοντας «όπως φαίνεται θα πληρώσω, πλέον, το ίδιο ποσό για να τον επισκευάσω και να τον καδράρω. Τουλάχιστον η ζημιά έγινε στο ρούχο και όχι στο πρόσωπο του πορτραίτου».

Η Πάντμε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι καθόλου μετανιωμένη. Έτσι και αλλιώς δεν είναι φαν του Τζον Μάικλ Ράιτ, ζωγράφου του έργου. Γάτα με προσωπικότητα!

Δες ακόμα: Και όμως αυτή η οικογένεια έχει για κατοικίδιο ένα πούμα!