Βόμβα ΣΚΑΙ: Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό!
Βόμβα ΣΚΑΙ: Έκρηξη το ξημέρωμα της Δευτέρας!

Βόμβα ΣΚΑΙ: Τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που διενεργούν έρευνα, το χτύπημα χαρακτηρίζεται σοβαρό. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε σάκο και περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Η έκρηξη προξένησε ζημιές στα τζάμια του κτηρίου μέχρι και τον 6ο όροφο, αλλά και άλλες στο εσωτερικό του. Το σημείο που ήταν τοποθετημένος ο σάκος, απείχε περίπου 7 μέτρα από τον ΣΚΑΙ, σε πεζοδρόμιο απέναντι από την είσοδό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου τον σάκο με τον εκρηκτικό μηχανισμό, απέναντι από το κτήριο του ΣΚΑΙ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών, καθώς δεν υπάρχουν πρόσωπα που να αναγνωρίζονται.

Ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, δεν ανέφερε όνομα οργάνωσης και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν φυσικά και θα διαρκέσουν αρκετές ώρες. Στο διάστημα αυτό θα παραμείνει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Δείτε και το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;