ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018: Εγκρίθηκε η πληρωμή του επιδόματος!

Από neolaia.gr Team 7 Δεκεμβρίου 2018

ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018: Δείτε αναλυτικά!

Εγκρίθηκε με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε και στη «Διαύγεια», η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 66.298.532,26 ευρώ για την πληρωμή του ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018, σε 302.158 δικαιούχους του προγράμματος.

Η πληρωμή αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19-21 Δεκεμβρίου, οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα εκδοθεί και η σχετική ανακοίνωση με την επίσημη ημερομηνία πληρωμής.

Να υπενθυμίσουμε πως το ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018 θα καταβληθεί σε δικαιούχους το οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι 30 Νοέμβριου.

Όπως κάθε φορά, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Τα Κέντρα Κοινότητας εξέδωσαν έναν οδηγό, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις αλλαγές που ισχύουν σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμα φορά, πως από 1η Νοεμβρίου 2018, οι αιτήσεις που αφορούν το ΚΕΑ υποβάλλονται μία φορά ανά εξάμηνο, στο keaprogram.gr. Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι αυτήν την ημερομηνία, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης τους. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η εγκεκριμένη αίτηση δύναται να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Κέντρου Κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486