6 Δεκεμβρίου: Κλειστή η Νομική για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

Από neolaia.gr Team 5 Δεκεμβρίου 2018

Πέρασαν 10 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του...

Φέτος στις 6 Δεκεμβρίου, κλείνουν 10 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος από το χέρι του αστυνομικού. Δέκα χρόνια τώρα, κανείς δεν τον ξέχασε και κάθε χρόνο τέτοια μέρα γίνεται μεγάλη πορεία στη μνήμη του.

Η Διοίκηση της Νομικής, με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως η σχολή θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, φοβούμενη πως μπορεί να υπάρξουν επεισόδια.

Μία ομάδα ατόμων, γύρω στη 13.00 το μεσημέρι, ανήρτησε μία ανακοίνωση σε γνωστή αντιεξουσιακή ιστοσελίδα, στην οποία μίλησε για τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα, τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου κι αυτή της 21χρονης φοιτήτρια στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι κρατικές δοοφονίες όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν. Κράτος και παρακράτος συνεχίζουν να δολοφονούν με τελευταίο θύμα τον μετανάστη εργάτη Petri Zifle στην Λευκίμμη της Κέρκυρας από σφαίρες Χρυσαυγίτη. Μια ακόμα δολοφονία που συστηματικά αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ.

Στην σημερινή κοινωνική συνθήκη που οξύνονται τα κανιβαλιστικά ένστικτα, καλλιεργείται το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος, η cis-ετεροπατριαρχία και ο φασισμός οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων και η απάθεια μετατρέπει την απώλεια της ανθρώπινης ζωής σε στατιστικά νούμερα και ειδησεογραφικούς τίτλους.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Για εμάς δεν είναι ένας Αλβανός, ένας οροθετικός, μια μετανάσταστρια… Είναι ο Petrit Zifle, ο Ζακ/Zackie Oh!, η Ελένη Τοπαλούδη,η δεκατριάχρονη στην Άμφισσα, Γιαννούλα Καραχάλιου, οι τρεις γυναίκες στον Έβρο και οι εκατοντάδες νεκροί, των οποίων το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ.Δέκα χρόνια μετά την εξέγερση του 2008, ως Πρωτοβουλία Ατόμων και Συλλογικοτήτων καλούμε κάθε αγωνιζόμενη και αγωνιζόμενο να πλαισιώσει το κέντρο αγώνα της Νομικής ως μια πρώτη κινηματική απάντηση ενάντια στην αφομοίωση και την κανονικοποιήση του θανάτου.

Ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, την cis-ετεροπατριαρχία, να βγούμε όλες,όλα και όλοι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Σπάμε το lock-out με μια σειρά από δράσεις:

Τετάρτη 5 Δεκέμβρη

1μμ Μικροφωνική αντιπληροφόρησης για τη φασιστική δολοφονία του Petrit Zifle

7μμ Προβολή του ντοκυματέρ «Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά» για τον Δεκέμβρη του 2008

9μμ Συνέλευση του κέντρου αγώνα της Νομικής Σχολής

Πέμπτη 6 Δεκέμβρη Συγκέντρωση 12μμ και 6μμ στα Προπύλαια

Κέντρο αγώνα της Νομικής Σχολής

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486