Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Κολούμπια συμφώνησαν για κοινό πτυχίο!
Μια σπουδαία κίνηση από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το πανεπιστήμιο των Η.Π.Α!

Μια νέα συνεργασία «ταράζει» ευχάριστα τα νερά της Παιδείας, καθώς το
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ και να προσφέρουν από κοινού για πρώτη φορά στην Ελλάδα προπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας, κατέληξε σε συμφωνία με τους αρμόδιους του αμερικανικού ιδρύματος και στο πτυχίο των φοιτητών θα υπάρχει  σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει σε δώδεκα μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το δημοσίευμα, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο κόστος δε θα αποτελεί επιβάρυνση για τους ίδιους, καθώς θα υπάρχει κάλυψη μέσα από δωρεές του ιδρύματος και από υποτροφίες.

Οι διαδικασίες θα ξεκινούν άμεσα για την παροχή από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το πανεπιστήμιο Κολούμπια που αφορά σε κοινό master degree με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο, όταν με το καλό ξεκινήσουν να προωθούνται οι διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;