5 δύσκολες αλλά απαραίτητες ασκήσεις για να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Από neolaia.gr Team 14 Νοεμβρίου 2018

Για εσένα που αισθάνεσαι λίγο down τώρα τελευταία!

Όλοι διανύουμε μια περίοδο στη ζωή μας κατά την οποία δε θέλουμε να βλέπουμε το πρόσωπο μας στον καθρέφτη και το μόνο που αναζητάμε είναι το κρεβάτι μας.

Συνήθως, αυτή η συμπεριφορά προκύπτει όταν έχουμε περάσει μια μεγάλη απογοήτευση και κατηγορούμε μόνο τον εαυτό μας για ότι έχει συμβεί. Κοίταξε να δεις, είναι λογικό να περνάς φάσεις και να νιώθεις μυστήρια αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να είσαι πάντα έτσι και εννοείται, πως δεν πρέπει να περιμένεις από τους άλλους να σου δείξουν ότι αξίζεις.

Όλη η δουλειά γίνεται μέσα σου και υπάρχουν κάποιες ασκησούλες που θα βοηθήσουν τη ψυχολογία σου!

1.Κάνε μια καλή εκκαθάριση στη ζωή σου.

Ξεκίνα από την ντουλάπα σου και έπειτα προχώρησε σε ακόμη πιο ουσιαστικά πράγματα.

2.Άκουσε τον εαυτό σου όταν μιλάς για τους άλλους.

Μιλάς για την κολλητή σου ή για τον κολλητό σου με τα πιο όμορφα λόγια. Ξεκίνα να μιλάς και για εσένα έτσι και σιγά-σιγά θα καταλάβεις πως όσα έλεγες ήταν αληθινά.

3.Πάρε μαθήματα από τους γύρω σου.

Αν βρίσκεται κάποιο άτομο με τρομερή, θετική ενέργεια δίπλα σου, τότε πρέπει να καθίσεις δίπλα του και να σε διδάξει.

4.Γράψε κάθε μέρα και από ένα πλεονέκτημα σου.

Πήγαινε στο ψυγείο τώρα, πάρε ένα κομμάτι χαρτί και γράψε το πρώτο καλό πράγμα που σκέφτεσαι για εσένα. Κάθε μέρα θα προσθέτεις κάτι στη λίστα σου.

5.Βρες τους τομείς της ζωής σου που θέλουν βελτίωση.

Πάλι θα χρειαστούμε χαρτί και στυλό. Γράψε ποιοι είναι οι τομείς που σε ενδιαφέρουν. Έπειτα δες τι έχεις κάνει μέχρι στιγμής για να τους βελτιώσεις. Ωραία; Πάμε τώρα να βρούμε πως θα τους αλλάξουμε! Αν ο τομέα που σε ενδιαφέρει είναι η καριέρα σου, τότε πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι με τι θέλεις να ασχοληθείς και να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις. Αν μιλάμε για τα ερωτικά, τότε να αρχίσεις να βλέπεις γύρω σου γιατί σίγουρα κάποιος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του απλά εσύ δεν έδωσες σημασία. Αν θέλεις να αλλάξεις τελείως, τότε πάτα restart στον εαυτό σου και ξεκίνα να βρίσκεις πράγματα που κάνουν μόνο εσένα χαρούμενο.

Δες και αυτό: 4 τρανταχτά σημάδια φανερώνουν πως έχεις έναν τοξικό άνθρωπο στη ζωή σου

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486