341 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας ανοίγουν σε Ιδρύματα μέσω ΑΣΕΠ!

Από neolaia.gr Team 14 Νοεμβρίου 2018

Δείτε αναλυτικά!

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα όπως προβλέπουν οι ρυθμίσεις (άρθρα 34-35) που επεξεργάστηκε το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται η  σύσταση 341 μόνιμων θέσεων εργασίας σε φορείς του Δημοσίου, που παρέχουν με τα 69 ιδρύματά τους φροντίδα σε ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες).

Σε δηλώσεις που παραχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε: «Η πολυετής κρίση και οι περιορισμοί, λόγω του κανόνα «πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη», αποψίλωσαν τα ιδρύματα από μόνιμους και έμπειρους εργαζόμενους. Με τις διατάξεις που εισηγούμαστε στο σχέδιο νόμου, αποκαθιστούμε άλλη μία μνημονική αδικία και εξασφαλίζουμε τη λειτουργία των ιδρυμάτων με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό. Το υπουργείο γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες του κάθε φορέα και προχωρά σε στοχευμένες προκηρύξεις θέσεων, ενώ, ταυτόχρονα, όλοι όσοι υπηρετούν σήμερα, παραμένουν στη θέση τους, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στον οποίο θα ληφθεί υπόψη η πολύτιμη προϋπηρεσία τους».

Ειδικότερα, με το άρθρο 34, προβλέπεται η σύσταση 341 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών (ΚΚΠΠ), το ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης), το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών), το ΕΙΚ (Εθνικό Ίδρυμα Κωφών) και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας. Οι φορείς αυτοί, κατά τα έτη της κρίσης, λόγω του κανόνα «πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη», απώλεσαν μεγάλο τμήμα του μόνιμου και έμπειρου προσωπικού τους.

Οι 341 οργανικές θέσεις αφορούν σε κατηγορίες προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες κάθε δημόσιου φορέα, ώστε να εξασφαλισθεί η αδιάλειπτη λειτουργία τους και η συνέχιση της παροχής υψηλής αξίας προνοιακών υπηρεσιών σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Οι προκηρύξεις των θέσεων, που συστήνονται με το άρθρο 34, θα εκδοθούν το αργότερο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Θα διενεργηθεί διαγωνισμός, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Προκειμένου να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες τους, οι ανωτέρω φορείς είχαν προχωρήσει κατά διαστήματα στην πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται η δυνατότητα απασχόλησης του υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού για χρονικό διάστημα, μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων για το τακτικό προσωπικό και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2019. Για τους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίοι απέκτησαν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στην παροχή προνοιακών υπηρεσιών, προβλέπεται ότι, κατά τη διαδικασία των προσλήψεων, θα αξιοποιηθεί η προϋπηρεσία τους.

Με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται ότι η απασχόληση του προσωπικού αυτού δεν εμπίπτει στους περιορισμούς της απαγόρευσης των διαδοχικών συμβάσεων μεταξύ του ίδιου εργοδότη, αλλά και την απαγόρευση της υπέρβασης των 24 μηνών απασχόλησης του ΠΔ «Παυλόπουλου» και δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης, με βάση την οποία προσλήφθηκαν.

Η κατανομή των θέσεων:

στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας 286 θέσεις,

στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας 6 θέσεις,

στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) 15 θέσεις,

στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) 24 θέσεις,

στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ) 10 θέσεις

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486