Stan Lee: O πραγματικός super ήρωας της Marvel δε θα ξεχαστεί ποτέ
Stan Lee, σε ευχαριστούμε για όλους αυτούς που δημιούργησες...

Ο Stan Lee άφησε την τελευταία του πνοή, εχθές, 12 Νοεμβρίου 2018, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες και η παγκόσμια κοινότητα των κόμικς αλλά και οι «φίλοι» της Marvel θρηνούν τον χαμό του μεγάλου δημιουργού.

Για πολλούς, όπως για εμένα, ο Stan Lee, ήταν ο «μπαμπάς» πολλών super ηρώων όπως ο Spiderman, o Iron Man, o Hulk, οι Fantastic Four και άλλοι πολλοί και μαζί με εικονογράφους κατάφερε να δώσει στο όραμα του ζωή. Ήθελε τα φανταστικά «παιδιά» του να είναι άνθρωποι που διαθέτουν ιδιαιτερότητες αλλά να ζουν τη ζωή τους και να έχουν συναισθήματα. Δε δημιουργούσε ρομπότ που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της ανθρωπότητας, αλλά χαρακτήρες που είχαν τα πάντα.

Ο Stan Lee κατάφερε να μετατρέψει τη Marvel σε μια τεράστια επιχείρηση και μέσω αυτής, οι λατρεμένοι του ήρωες γνώρισαν την επιτυχία που τους άρμοζε.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, το 1922, από μια οικογένεια Εβραίων μεταναστών από την Ρουμανία, ο Lee πάντα παρακολουθούσε τι συνέβαινε γύρω του και προσπαθούσε να αντλήσει έμπνευση από ταινίες και βιβλία που διάβαζα. Στα 17 του ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός στο νεοσύστατο τμήμα του Timely Comics  που έπειτα έγινε η γνωστή, Marvel.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Thank you for all stories, Stan. You are the greatest ComicMan ❤❤❤ Good bye Stan Lee..we’ll be missing you. #Stanlee #RIPStanLee #TheRealStanLee

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosegal (@rosegal_official) στις

Ο Stan Lee ήταν ο «επαναστάτης» των κόμικς, καθώς μέχρι που εμφανίστηκε στο προσκήνιο, οι super ήρωες ήταν τέλιοι άνθρωποι χωρίς ψεγάδια και προβλήματα. Ο δημιουργός μαζί με κάποιους εικονογράφους όπως ο Jack Kirby και ο Steve Ditko, έφτιαξαν ήρωες που είχαν ιδιαίτερους χαρακτήρες και μπορούσε κάποιος να ταυτιστεί μαζί τους, να γελάσει ακόμη και να συγκινηθεί.

Έγινε το πρόσωπο της Marvel και μέσα από όλα όσα έκανε γνώρισε παγκόσμια επιτυχία ενώ έκανε πολλές εμφανίσεις σε συνέδρια που αφορούσαν τα κόμικς αλλά και σε διαλέξεις σε πανεπιστήμια.

Πώς γίνεται να ξεχάσεις έναν άνθρωπο που δημιούργησε τον Spiderman; Εκείνο το αγόρι που ξαφνικά άλλαξε όλη του η ζωή όταν τσιμπήθηκε από μια μεταλλαγμένη αράχνη; Ή τον Hulk, τον επιστήμονα που όταν έπαιρνε ανάποδες γινόταν ένα πράσινο, τεράστιο τέρας και όλοι τον έτρεμαν; Ή τους λατρεμένους X-Men, τους μεταλλαγμένους που προσπαθούσαν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος αλλά ο κόσμος τοςυ φοβόταν και ενίοτε τους συμπεριφέρονταν σαν παρίες;

Κάθε ιστορία του είχε διαφορετικό νόημα… Κάθε ατάκα και κάθε ήρωας είχαν έναν σκοπό…

R.I.P, Stan Lee!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;