ΟΑΕΔ: Έρχονται σημαντικές αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας!
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, έκανε γνωστό πως στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή εποχή, έρχονται αναθεωρήσει στο σύστημα επιδότησης των ανέργων. Όχι μόνο στην τακτική επιδότηση ανεργίας, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα επιδόματα– βοηθήματα που χορηγούνται από τον Οργανισμό.

Αναλυτικότερα, ανέφερε πως το σύστημα θα αναθεωρηθεί συνολικά με βάση τα δεδομένα, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι κατηγορίες που είναι στην πιο ευάλωτη θέση θα τύχουν μεγαλύτερης προσοχής. «Η μακροχρόνια ανεργία καλύπτει μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Όποιος είναι πάνω από 45 ετών, έχει λίγες ευκαιρίες να μπει στην αγορά εργασίας». Επιπλέον, η κ. Καραμέσίνη συμπλήρωσε πως ένας μακροχρόνια άνεργος με αναπηρία εντάσσεται στις ευάλωτες ομάδες, ενώ εξήγησε πως θα ληφθεί υπόψη, στις αναθεωρήσεις, και το μεγάλο χάσμα μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου ποσοστού ανεργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700, ενώ 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι, δηλαδή, είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Επίσης, όπως τόνισε, μόλις το 12% των ανέργων, δηλαδή 150.000 άνθρωποι, καλύπτονται από το επίδομα ανεργίας.

«Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ είναι εφαλτήριο για τη διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας» υπογράμμισε η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι, στη διάρκεια της κρίσης, ο προβληματισμός ήταν, αν τα συστήματα επιδότησης της εργασίας μπορούσαν να λειτουργήσουν σταθεροποιητικά. Όπως δήλωσε, στα χρόνια των μνημονίων, περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας. «Η λογική μας είναι η εισοδηματική στήριξη, μέχρι να βρουν οι άνθρωποι δουλειά και η αύξηση των ευκαιριών που δίνονται στους ανέργους, για να βρουν δουλειά» αποσαφήνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας ότι η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας.

Τέλος, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ ανέφερε πως συνολικά δίνεται 1,5 δισ. το χρόνο για την ανεργία- σε επιδόματα και προγράμματα.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Μάθε πως θα πάρεις το επίδομα για μακροχρόνια ανέργους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;