Ένα ολόκληρο νησί εξαφανίστηκε στην Ιαπωνία και ΚΑΝΕΙΣ δεν το πήρε χαμπάρι!
Ούτε σκουλαρίκι να ήταν!

Ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας, εν ονόματι Esanbe Hanakita Kojima, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, χωρίς να το πάρει είδηση κανείς, ούτε καν οι κάτοικοι ενός κοντινού χωριού, μόλις 500 μέτρα μακριά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύεται πως η εξαφάνιση του ακατοίκητου αυτού νησιού οφείλεται στα κύματα που ουσιαστικά το “κατάπιαν”.

Το Εσάνμπε ήταν ένα από 158 ακατοίκητα νησιά, στα οποία δόθηκαν ονόματα από την ιαπωνική κυβέρνηση μόλις το 2014 σε μια προσπάθεια να επανεδραιωθεί η εδαφική τους κυριότητα και να επεκταθεί η οικονομική ζώνη της χώρας. Σημαντικό είναι επίσης να λάβουμε υπόψιν ότι το εξαφανισμένο αυτό νησάκι βρισκόταν κοντά στις Κουρίλες νήσους, εδαφική επικράτεια που αποτελεί αντικείμενο μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας.

Οι ντόπιοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι συνέβαινε με το Εσάνμπε τον Σεπτέμβριο, όταν ένας συγγραφέας επισκέφτηκε την περιοχή για να ερευνήσει τα “κρυμμένα” Ιαπωνικά νησιά και ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τον τοπικό αλιευτικό συνεταιρισμό. Τότε στάλθηκαν βάρκες στο σημείο που έπρεπε κανονικά να βρίσκεται το νησί, και διαπίστωσαν εμβρόντητοι πως το νησί… δεν ήταν στη θέση του!

Ωστόσο, μεγαλύτεροι ψαράδες δήλωσαν ότι θυμούνται να είδαν το νησί πριν δεκαετίες, όμως τα επόμενα χρόνια απέφευγαν την περιοχή, καθώς τα συστήματα πλοήγησης το αναγνώριζαν ως υποθαλάσσιο ύφαλο.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανέφερε ότι την τελευταία φορά που ερευνήθηκε το νησί το 1987, προεξείχε μόλις 1,4 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, πράγμα που οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι πιθανόν το νησί Εσάνμπε διαβρώθηκε από τους ανέμους και τους πάγους της θάλασσας του Οκότσκ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Ιαπωνία δεν είναι η μόνη χώρα που έχασε πρόσφατα κάποιο νησί, αφού ένα κομμάτι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξαφανίστηκε επίσης απο το χάρτη, όταν ο τυφώνας Γουαλάκα έπληξε μια νησίδα στη Χαβάη πριν απο λίγο καιρό!

Δες κι αυτό: 10 είδη ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν σύντομα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
1'
65 - 70
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;