Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε επιτέλους;
Το αμελούμε διαρκώς, ενώ στην πραγματικότητα μας χρειάζεται άμεσα!

Η συζήτηση για το πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά, είναι ένα απ’ τα πιο πολυσυζητημένα topics σχετικά με τη σωστή διατροφή αλλά και την καλή υγεία του οργανισμού!

Η λήψη της σωστής ποσότητας νερού απ’ τον οργανισμό είναι αδιαμφισβήτιτα μια πολύ υγιεινή και πολύτιμη συνήθεια, την οποία αν ακολουθήσεις θα σε επιβραβεύσει και με το παραπάνω!

Το νερό αποτελεί το 60% του ανθρώπινου βάρους και βρίσκεται στα περισσότερα σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, δεδομένου ότι στο εσωτερικό περιβάλλον των κυττάρων το νερό καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σύστασής τους, που κυμαίνεται μεταξύ των 70 και 80%.

Επομένως, όταν στερούμε το νερό απ’ τα κύτταρα του σώματος, οι μεμβράνες τους επιβραδύνουν την παραγωγή ορμονών και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου, ενώ παράλληλα ο οργανισμός δεν μπορεί να αποβάλλει τις ουσίες εκείνες που κανονικά θα έπρεπε μέσω των ούρων, πράγμα που προκαλεί αρκετές βλάβες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Mayo Clinic στη Μινεσότα, υπάρχει ένας αποδοτικός τρόπος υπολογισμού της ιδανικής ποσότητα νερού για τον καθένα μας, που περιλαμβάνει 9 ποτήρια νερού για τις γυναίκες και 13 για τους άντρες:

Υπολογισμός της ποσότητας νερού με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά σου:

    1. Διαίρεση του βάρους σου σε λίβρες (=pounds) με τον αριθμό 2.2.
    2. Πολλαπλασιασμός του πηλίκου που προκύπτει απ’ την παραπάνω διαίρεση με την ηλικία σου.
    3. Διαίρεση του γινομένου του παραπάνω πολλαπλασιασμού με το 28.3. Ο αριθμός που θα προκύψει είναι το ποσό του νερού που χρειάζεται ο οργανισμός σου καθημερινά, υπολογισμένος σε ουγγιές (oz).
    4. Διαίρεση του αριθμού που προέκυψε με το 8. Το αποτέλεσμα της πράξης αυτής είναι ο αριθμός των ποτηριών νερού που πρέπει να πίνεις καθημερινά.

Δες κι αυτό: Αυτός ο χυμός είναι πιο ωφέλιμος κι απ’ το φυσικό χυμό πορτοκάλι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
11 - 2
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;