Φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018: Πότε ξεκινούν;
Λες και δεν είχαμε αρκετούς λόγους για ψώνια, έρχονται και οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018!

Αν αυτή την περίοδο σε έχει πιάσει αυτή η ακατανίκητη διάθεση για ψώνια, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ και πολλοί άλλοι. Θες που μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο; Θες που έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται οι χειμωνιάτικές κολεξιόν και η γκαρνταρόμπα σου είναι έτοιμη για ανανέωση; Δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Έχω όμως μια συμβουλή να σου δώσω… Κρατήσου! Γιατί οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 ξεκινούν πάρα πολύ σύντομα και θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις τα ψώνια σου εκμεταλλευόμενος όμως τις προσφορές που θα υπάρχουν.

Με βάση το νόμο 4446/2016, πέρα από τις εκπτώσεις που γίνονται παραδοσιακά το καλοκαίρι και τον χειμώνα, τα καταστήματα μπορούν να προχωρήσουν άλλες δύο φορές μέσα στον χρόνο σε ενδιάμεσες εκπτώσεις κάθες έτος, μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο. Μπορεί οι φινοπωρινές εκπτώσεις 2018 να είναι μικρότερες σε διάρκεια, όμως συμπληρώνουν το καρέ και κάθε εποχή έχει τη δική της «ευκαιρία» να προσφέρει στους καταναλωτές.

Για φέτος, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου και να διαρκέσουν για 10 ημέρες (συνήθως βέβαια τα μαγαζιά διατηρούν τις προσφορές τους για κάποιες μέρες παραπάνω). Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, προκειμένου να έχουν όλοι την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Έτσι ακόμα και όσοι εντός της εβδομάδας δεν μπορούν να επισκεφθούν την αγορά, θα έχουν το χρόνο να το κάνουν τότε.

Δες εδώ όλες τις Κυριακές που τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων, οπότε ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες να τροποποιηθούν.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ ενημερώνοντας τις επιχειρήσεις μέλη της θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων στην υποχρέωση αναγραφής της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Η ΕΣΕΕ, δηλώνει πως κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου διενεργήθηκαν πολλοί έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και διαπιστώθηκε ότι λόγω φόρτου εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις δεν αναγράφονται διπλές τιμές παρά μόνο γενικευμένα το ποσοστό μείωσης. Αυτό αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, επισημαίνει, με προβλεπόμενα πρόστιμα ίσα με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο για την ίδια παράβαση δεύτερη φορά σε διάστημα πενταετίας αυτό αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχειρήσης ενώ στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμοαυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;