Ποια είναι η αληθινή ιστορία της Ποκαχόντας;

Από neolaia.gr Team 14 Σεπτεμβρίου 2018

Τελείως διαφορετική από την ιστορία της Disney!

Οι πριγκίπισσες της Disney δε γίνεται να βγουν από το μυαλό κανενός παιδιού που έβλεπε κινούμενα σχέδια καθώς με αυτά μεγάλωσε και πάντα θα έχει γλυκές αναμνήσεις.

Όμως πίσω από τις ιστορίες που έχουμε δει και διαβάσει ως μικρά παιδιά, υπάρχει μια πιο σκοτεινή εκδοχή και ίσως η αληθινή.

Η Ποκαχόντας σύμφωνα με ιστορικές αναφορές υπήρξε στην πραγματικότητα και το όνομα της ήταν Ρεβέκκα Ρολφ και ήταν Ινδιάνα από την Βιρτζίνια. Μεγάλωσε στη φυλή Ποουχάταν και ο πατέρας της ήταν αρχηγός της φυλής.

Σύμφωνα με το ρύλο, η Ποκαχόντας έσωσε τον Τζον Σμιθ όταν αιχμαλωτίστηκε από τη φυλή και ο πατέρας της ήταν έτοιμος να τον σκοτώσει.

Αιχμαλωτίστηκε από τους Άγγλους αργότερα καθώς υπήρχε πόλεμος με τους Ινδιάνους και βαφτίστηκε Χριστιανή με όνομα Ρεβέκκα.

Παντρεύτηκε τον Άγγλο, ιδιοκτήτη φυτείας καπνών και εκ των πρώτων αποίκων της Αμερικής Τζον Ρολφ το 1614 και απέκτησαν ένα γιο τον Τόμας. Όλοι μαζί βρέθηκαν στην Αγγλία και εκεί η νεαρή γυναίκα παρουσιάστηκε στον κόσμο ως μια άγρια που τελικά έγινε πολιτισμένη και έγινε αρκετά γνωστή.

Σε ηλικία 22 ετών έφυγε από τη ζωή από άγνωστη ασθένεια.

Δες και αυτό: Αυτή είναι η περίεργη ερώτηση που κάνουν σε υποψήφιους υπαλλήλους στη Disneyland!