ΚΕΑ Αυγούστου 2018: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι;

Από neolaia.gr Team 23 Αυγούστου 2018

ΚΕΑ Αυγούστου 2018: Δείτε αναλυτικά!

Το ΚΕΑ Αυγούστου 2018 αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι δικαιούχοι για το ΚΕΑ Αυγούστου 2018 θα δουν την πληρωμή στους τραπεζικούς του ςλογαριασμούς την Τρίτη, 28 Αυγούστου. Το ποσό των 66.927.984,42 ευρώ θα καταβληθεί σε 293.919 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 620.000 άτομα.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με, ή υπερβαίνει, τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να γνωρίζουν πως η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει επίσης, πως για θέματα που αφορούν τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι είναι πως από την 1η Νοεμβρίου και μετά, όλοι θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση κάθε εξάμηνο προκειμένου να μη χάσουν την παροχή.

Αυτό σημαίνει πως όλοι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ δε θα πρέπει να κάνουν πια τροποποιητική αίτηση στο keaprogram.gr εντός 15 ημερών από την οποιαδήποτε μεταβολή του εισοδήματος, των περιουσιακών στοιχείων, της σύνθεσης του νοικοκυριού ή του τόπου διαμονής.

Επιπλέον από 1η Αυγούστου όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος, θα πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα λάβουν δελτίο ανεργίας.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486