Ρόλοι που αρνήθηκαν διάσημοι και τελικά...εκείνοι έχασαν!
Υπάρχουν διάσημοι ηθοποιοι που αρνήθηκαν ρόλους γνωστούς σε μας ακόμα και τώρα, αλλά έπεσαν έξω και οι δημιουργίες αυτές έκαναν θραύση! Ποιοι ήταν αυτοί και γιατί είπαν όχι;

 

Υπάρχουν διάσημοι ηθοποιοι που αρνήθηκαν ρόλους γνωστούς σε μας ακόμα και τώρα, αλλά έπεσαν έξω και οι δημιουργίες αυτές έκαναν θραύση! Ποιοι ήταν αυτοί και γιατί είπαν όχι;

Πολλοί απο αυτούς έχασαν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να “αναστήσουν” την καριέρα τους, άλλοι δεν το είχαν τόσο ανάγκη αλλά θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει αρκετά χρήματα και ίσως ένα Όσκαρ.

Ας δουμε μερικούς απο αυτούς..

Pretty Woman 

landscape_nrm_1425399318-pretty-woman-poster

Η συγκεκριμένη ταινία απογείωσε την πρωταγωνίστρια της Julia Roberts, χαρίζοντας της μια θέση στο πάνθεον των ηθοποιών.

Ο ρόλος της πόρνης Βίβιαν που ερωτεύεται τον πελάτη της είχε προταθεί αρχικά σε μεγάλα ονόματα, όπως η Μεγκ Ράιαν, η Κιμ Μπάσιντζερ, η Μέλανι Γκρίφιθ, η Μισέλ Φάιφερ, η Σάρον Στόουν, αλλά και η Μόλι Ρίνγκουολντ, η οποία πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από αδιάφορες ταινίες τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Κακό του κεφαλιού τους…

O Νονός

GTY_god_father_ml_141217_12x5_1600

Παρά την ήδη τεράστια καριέρα του, ο Τζακ Νίκολσον θα μπορούσε να είχε προσθέσει έναν ακόμη μνημειώδη ρόλο στο ενεργητικό του, καθώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στο αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός». Ο συγκεκριμένος ρόλος, αφού απορρίφθηκε και από άλλους σταρ της εποχής όπως ο Ντάστιν Χόφμαν και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, κατέληξε τελικά στον Αλ Πατσίνο και αποτέλεσε τον πρώτο μεγάλο ρόλο της καριέρας του.

Ο Πατσίνο με την σειρά του, αφού καταξιώθηκε στο Χόλυγουντ, αρνήθηκε μεγάλους ρόλους όπως του Μπρους Γουίλις στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», του Χάρισον Φόρντ στον «Πόλεμος τον Άστρων» αλλά και του Ρίτσαρντ Γκιρ στο «Pretty Woman».

Million Dollar Baby

342511

Αντίστοιχα, η Σάντρα Μπούλοκ ήταν η πρώτη επιλογή του Κλιντ Ίστγουντ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Million Dollar Baby», ο οποίος κατέληξε τελικά στην Χίλαρι Σουάνκ, η οποία απέδειξε την αξία της κερδίζοντας το Όσκαρ.

Τέλος, ο Χάρισον Φορντ αρνήθηκε τον ρόλο του στην ταινία «Η λίστα του Σίντλερ», καθώς θεωρούσε πως η παρουσία του θα αποσπούσε τους θεατές από το νόημα της ταινίας και θα επικεντρωνόντουσαν σε αυτό. Ο ρόλος, μαζί με το αντίστοιχο Όσκαρ, κατέληξαν ως γνωστόν στον Λιαμ Νίσον.

Matrix

The-Matrix

Προτού πάρει ο Keanu Reeves τον συγκεκριμένο ρόλο, είχε προταθεί στον Will Smith να παίξει τον Νίο. Ωστόσο, ο ηθοποιός αρνήθηκε.

Η ταινία αποδείχτηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών και ο Σμιθ, όταν κατάλαβε το λάθος του, δήλωσε: «Το “Matrix” ήταν ένα δύσκολο κινηματογραφικό concept , μέσα στο οποίο δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου. Είδα την ερμηνεία του Keanu Reeves –και σπάνια το λέω αυτό- αλλά θα τα είχα θαλασσώσει. Εκείνη την εποχή δεν ήμουν αρκετά «ευέλικτος» ως ηθοποιός για ανταποκριθώ. Ο Κιάνου ήταν αρκετά έξυπνος να αφήσει την ταινία και τον σκηνοθέτη να πουν την ιστορία, χωρίς να προσπαθεί να παίζει κάθε στιγμή».

Ο Μονομάχος

CI200630270430029376

Ο Mel Gibson αρνήθηκε τον ρόλο του πρωταγωνιστή, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Ράσελ Κρόου, ο οποίος απέσπασε το Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού Ρόλου.

Ο Γκίμπσον εκείνη την εποχή ήταν 43 ετών και πίστευε πως η ηλικία του ήταν ακατάλληλη για έναν τέτοιο ρόλο.

Forrest Gump

Forrest-gump-original

Πριν τον Tom Hanks, τον συγκεκριμένο ρόλο τόλμησε(!) να αρνηθεί ο John Travolta. Η ταινία τελικά καθιερώθηκε ως μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Travolta δήλωσε πως το μετάνιωσε αλλά συνέχισε τις ίδιες χαζομάρες, αρνούμενος και έναν ρόλο στο Chicago, που τελικά πήρε ο Richard Geere.

 Sex and the City

00-holding-sex-and-the-city

Και όμως δεν ήταν αυτή η πρώτη επιλογή των παραγωγών της σειράς «Sex and the City». Ο ρόλος προτάθηκε πρώτα στην Lana Delaney η οποία αρνήθηκε και δεν το μετάνιωσε ποτέ, δηλώνοντας μάλιστα πως δεν την ενδιέφερε ποτέ να κάνει μια σειρά που μιλάει μόνο για το σεξ.

Σιωπή των Αμνών

silencehed

Μια λάθος επιλογή για την Michelle Pfeifer, η οποία αρνήθηκε τον ρόλο που τελικά δέχτηκε η Jodie Foster. Είχε δηλώσει πως δεν της άρεσε το σκληρό θέμα της ταινίας, ωστόσο εξίσου σκληρή ήταν και η πραγματικότητα με την ταινία να κάνει τεράστια επιτυχία.

James Bond

Daniel-Craig-james-bond-BW

O Hugh Jackman είχε αρνηθεί στο παρελθόν τον ρόλο του James Bond με την εξήγηση πως δεν ήθελε να τυποποιηθεί. Δεκτόν, αλλά θα ήταν ένας καλός τρόπος να μείνει κανείς στην ιστορία.

Boogie Nights

DI-Boogie-Nights-4

O Leonardo Di Caprio, μικρός και άβγαλτος τότε, είχε αρνηθεί να συμμετέχει στην συγκεκριμένη ταινία. Γεγονός που προκάλεσε εντύπωση καυώς ο ηθοποιός φημίζεται για τις καλές επιλογές ταινιών που κάνει.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;