Απιστία: Πότε μία γυναίκα εγκαταλείπει τον ρόλο της πιστής Πηνελόπης;
Πώς εξηγείται το πολύπλοκο θέμα της απιστίας;

Παραδόξως, η εικόνα της γυναίκας είναι συνυφασμένη με δύο αντίθετα µεταξύ τους στερεότυπα. Το στερεότυπο της πιστής συντρόφου όπως η Πηνελόπη, της γυναίκας που είναι αφοσιωμένη αιώνια στον άντρα της και αγόγγυστα υπομένει τις όποιες στερήσεις ή κακουχίες που οι περιστάσεις ή ο ίδιος ο άντρας θα της επιβάλουν.

Από την άλλη, το στερεότυπο της άπιστης γυναίκας (ως άστατου θηλυκού, ικανού να καταστρέψει με την απιστία της τον άντρα).

Κανένα από αυτά βέβαια δεν αρκεί για να εξηγήσει το γυναικείο ψυχισµό και τη σχέση του με το πολύπλοκο θέµα της απιστίας. Πότε, αλήθεια, μια γυναίκα γίνεται άπιστη στον άντρα ή στον ερωτικό της σύντροφο; Όταν τον έχει βαρεθεί; Όταν τον θέλει πάρα πολύ και φοβάται ασυνείδητα μήπως αυτός την εγκαταλείψει και προλαβαίνει εκείνη να τον εγκαταλείψει πρώτα, έστω συµβολικά; Όταν θέλει να επιβεβαιώσει τη σεξουαλική της ταυτότητα ή τη γυναικεία της αυταρέσκεια; Όταν ο σύζυγος έχει πάψει να την προσέχει, είναι σαν να µην υπάρχει γι’ αυτόν ή έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται εκείνη και έχει ανάγκη κάποιος άλλος να της πει «Ναι, σε ποθώ και άρα υπάρχεις».

Διάβασε τη συνέχεια εδώ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;