Πως θα καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματος ότι έχεις διαλέξει λάθος σύντροφο!
Αν ο σύντροφός σου κάνει αυτές τις κινήσεις, ίσως θα πρέπει να ανησυχείς!

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου δείξει πολλά πράγματα. Να δώσει σημάδια που αποδεικνύουν όσα δε λέει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου με τα λόγια του.

Για παράδειγμα, αν θες να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου είναι “λάθος” επιλογή, πρέπει να δώσεις σημασία στα παρακάτω σημάδια:

1. Η απόστασή σας

Η απόσταση που κρατάει από εσένα, δείχνει πολλά αναφορικά με τα συναισθήματά του. Η ιδανική απόσταση που υποδεικνύει δύο ανθρώπους που αγαπιούνται είναι 0-50 εκατοστά. Αν ο σύντροφός σου ξεκινήσει να είναι συναισθηματικά και σωματικά αποστασιοποιημένος και εδν θέλει για παράδειγμα να σου κρατά πια το χέρι, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

2. Συνεχείς ερωτήσεις και υπερανάλυση

Δε θα έπρεπε να έχεις την ανάγκη να αναλύεις την κάθη κίνηση ή πράξη του συντρόφο σου, αν βρισκόσασταν σε μια υγιή σχέση. Αν τον αμφισβητείς ή δεν τον εμπιστεύεσαι, θα πρέπει να σκέφτεσαι αν πραγματικά αυτή η σχέση έχει μέλλον.

3. Διαφορετικός βηματισμός

Μοίαζει ανούσιο αλλά είναι πολύ σημαντικό. Ο συγχρονισμός στο πως περπατάτε υποδεικνύει και εσωτερικό “συγχρονισμό”. Δυο άνθρωποι που αγαπιούνται προσπαθούν να περπατούν με την ίδια ταχύτητα υποσυνείδητα. Όταν δεν υπάρχει αρμονία, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στη σχέση.

4. Ειρωνικοί μορφασμοί

Το ειρωνικό χαμόγελο. Όταν κάποιος κάνει μορφασμούς προς τον σύντροφό του, υποσυνείδητα δείχνουν την ανωτερότητα που αισθάνονται απέναντί του. Σε μία υγιή σχέση, τα δύο άτομα είναι ίσα. Αν προσέξεις πως ο αγαπημένος σου σε υποτιμά, είναι η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τη φύση της σχέσης σας.

5. “Κλειστές” στάσεις

Το σταύρωμα των ποδιών υποδεικνύει ότι το άτομο δεν νιώθει κανένα δέσιμο με τον σύντροφό του. Αν τα χέρια ή τα πόδια του είναι σταυρωμένα, ή αν βάζει τα χέρια του στις τσέπες, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται για τη σχέση του πια.

6. Θυμωμένα φρύδια

Ο καθηγητής John Gottman, γράφει σε μία έρευνα που πραγματοποίησε πως η περιφρόνηση είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους χωρίζουν τα ζευγάρια. Η συνοφρύωση είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κριτικής και απόδοσης ευθυνών. Ο Gottman λέει, “Σε κανέναν δεν αρέσει να τον κριτικάρουν. Όταν κάποιος παρατηρεί ένα αποδοκιμαστικό βλέμμα από τον σύντροφό του, προσπαθεί να αμυνθεί και προστατέψει τον εαυτό του”. Αυτού του είδους οι καταστάσεις προκαλούν ακόμα περισσότερα προβλήματα.

7. Αδιαφορία

Ο σύντροφος σου μάλλον έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σενα, αν δεν σε κοιτά στα μάτια, αν πιάνει το κινητό του πριν σταματήσεις να μιλάς, αν σε διακόπτει, αν δε θέλει να σε ακούσει, αν γυρνά αργά στο σπίτι κλπ. Το να αγνοείς κάποιον είναι ένας από τους τρόπους για να τον χειραγωγήσεις και να τον καταπιέσεις. Το να μη θέλει ο σύντροφός σου να δώσει προσοχή στη γνώμη και τα συναισθήματά σου σημαίνει ότι διάλεξες τον λάθος άνθρωπο.

8. Καλύπτει τον λαιμό του με το χέρι του

Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ηρεμούμε σε στρεσογόνες καταστάσεις. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν ανασφαλείς ή όταν είναι νευρικοί και αγχωμένοι, καλύπτουν ή αγγίζουν το λαιμό με το χέρι τους. Μια τέτοια κίνηση μπορεί επίσης να υποδηλώσει ότι το άτομο που την κάνει, κρύβει κάτι από τον σύντροφό του.

9. Φιλικά χτυπήματα στην πλάτη

Ο φίλος σου μπορεί να σε χτυπήσει στην πλάτη για να σε υποστηρίξει ή να σου φτιάξει τη διάθεση. Αλλά κάποιος που σχετίζεται ερωτικά μαζί σου, συνήθως προτιμά τις αγκαλιές από τα χτυπήματα.

Δες κι αυτό: Οι δέκα λόγοι που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;