Momo: Συναγερμός για το παιχνίδι- διάδοχο του
Τρομακτικό!

Σε κατάσταση έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ένα νέο παιχνίδι θανάτου το Momo έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές έχοντας ήδη -όπως όλα δείχνουν- το πρώτο του θύμα. Ένα 12χρονο κορίτσι από την Αργεντινή.

Και επειδή όλοι θυμόμαστε τα 100 σχεδόν θύματα που έχασαν τη ζωή τους χάρη στο κατασκεύασμα ενός απόλυτα διεστραμμένου νου, τη “Μπλε Φάλαινα”, ευχόμαστε ότι οι αρχές θα δράσουν άμεσα σταματώντας την εξάπλωση της φήμης του Momo.

Το Momo ξεκίνησε από το Μεξικό μέσω Facebook, ενώ συνέχισε να εξαπλώνεται ιδιαίτερα μέσω του WhatsApp. Αρχικά ζητά από τον παίκτη να καλέσει έναν τηλεφωνικό αριθμό, στον οποίο απαντά το avatar μιας κοπέλας, η μορφή της οποίας είναι τρομακτική και παραμορφωμένη, παραπέμποντας σε άτομο που πάσχει από νευρική ανορεξία. Ο παίκτης καλείται να φέρει εις πέρας μια ριψοκίνδυνη δοκιμασία. Το μακάβριο τέλος του παιχνιδιού φαίνεται πως ωθεί το άτομο στην αυτοκτονία.

Ο σχεδιαστής (ή οι σχεδιαστές) του παιχνιδιού φαίνεται πως έκλεψαν τη συγκεκριμένη μορφή από τον Γιαπωνέζο αρτίστα Midori Hayashi, ο οποίος αφού κλήθηκε από τις αρχές, αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση και δεν είχε ιδέα για το φονικό παιχνίδι.

Ένας επιθεωρητής από τη Βραζιλία, ο οποίος συμμετέχει στην παγκόσμια έρευνα, ανέφερε ότι το Momo φέρεται να αποτελεί βάση για κλοπή δεδομένων από μεγάλες εγκληματικές ομάδες, που δρουν μέσω Διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με βάση τα στοιχεία του BBC, το Momo έχει κάνει επιβεβαιωμένα την εμφάνισή του σε Μεξικό, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Γαλλία, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει επεκταθεί και σε περισσότερες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
 0 
 0 
 0