Οι τέσσερις συνήθειες των επιτυχημένων!
Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο είσαι κατά πάσα πιθανότητα ένας εν δυνάμει επιτυχημένος άνθρωπος που μπορεί να το ξέρεις ή να μη το έχει καταλάβει ακόμα!

 

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο είσαι κατά πάσα πιθανότητα ένας εν δυνάμει επιτυχημένος άνθρωπος που μπορεί να το ξέρεις ή να μη το έχει καταλάβει ακόμα!  

Αναμφισβήτητα σε ένα κόσμο που δεν υφίσταται η παρθενογένεση για επιτυχείς κάπου, συνειδητά ή ασυνείδητα έχεις ακολουθήσει το δρόμο που έχουν ήδη βαδίσει πριν από εσένα κάποιοι άλλοι, που κι αυτοί με τη σειρά τους δέχθηκαν ως «κληρονομιά» από τους προκατόχους τους.

Η επιτυχία δεν είναι στιγμή και δεν επιτυγχάνεται ξαφνικά σαν ατομικό θαύμα. Αποτελεί μια κατάσταση συνεχούς προσωπικής ανάπτυξης, στη βάση εξέλιξης όσων ήδη έχουν πετύχει οι προηγούμενοι. Ακόμα κι αν στην πράξη χαράζεις ένα νέο δικό σου δρόμο, η σκέψη αυτή της πράξης σου, αποτελεί διανοητικό κατασκεύασμα μιας πνευματικής απόστασης που διένυσαν άλλοι πριν από εσένα. Το θετικό είναι πως εσύ δεν ξεκινάς από το μηδέν, αλλά από το σημείο που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι. Έτσι μελετώντας τη σκέψη και την εμπειρία τους μπορείς να φτάσεις τους στόχους σου πιο γρήγορα και πιο εύκολα

Βρες θετικά πρότυπα

Το έχουμε πει ξανά και ξανά, ποτέ δεν επηρεαζόμαστε από αυτούς που δεν μας εκφράζει η κοσμοθεωρία τους και γενικά αυτό που είναι. Αντίθετα είναι πολύ σημαντικό να ακούμε και να μελετούμε τη σκέψη και τη δράση εκείνων που έχουν ήδη πετύχει αυτό που κι εμείς θέλουμε να καταφέρουμε. Όλοι «μεγάλοι» της ιστορίας ακολούθησαν κι αυτοί κάποιο θετικό πρότυπο.

Κανείς δε μπορεί να επιτύχει τους στόχους του αυθύπαρκτα! Χωρίς δηλαδή να διαβάσει, να δει ή να ακούσει αυτά που έχουν προηγηθεί! Η ιστορία σου επιτρέπει να γλιτώνεις τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενοι και να γλιτώνεις χρόνο εξελίσσοντας τις εξελίξεις από το σημείο που τις άφησαν οι προηγούμενοι.

Είμαστε οι συνήθειες μας.

Ότι έχεις πετύχει ως σήμερα είναι το αποτέλεσμα των συνηθειών που έχεις υιοθετήσει ή έχεις δεχτεί από την παιδική σου ηλικία ως σήμερα. Αν το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, τότε σίγουρα εφαρμόζεις  κατά κύριο λόγο συνήθειες θετικές και λειτουργικές. Αν πάλι όχι, τότε οι συνήθειες σου είναι μη λειτουργικές και άρα χρειάζεται να τις αντικαταστήσεις με νέες πιο θετικές.

Η μελέτη

Κακά τα ψέματα, όλοι κατά βάθος ξέρουμε στο περίπου τι πρέπει να κάνουμε και τι συνήθειες να εφαρμόζουμε προκειμένου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Όπως είπαμε δεν ξεκινάμε από μηδενική γνώση, ούτε από μηδενική εμπειρία. Πριν από εμάς κάποιοι άλλοι απέκτησαν το τέλειο σώμα, την τέλεια δουλεία, τον ιδανικό για αυτούς σύντροφο. Ότι κι αν θέλεις να πετύχεις κάποιος άλλους το έχει πετύχει πριν από εσένα, κι έτσι εσύ ξέρεις περίπου τον τρόπο που μπορείς να το πετύχεις.

Αν υπήρχε μια προϋπόθεση επιτυχίας αυτή θα την η γνώση. Χωρίς τη γνώση διανοητική ή εμπειρική τίποτα δε γίνεται να πετύχει. Επίσης ποτέ δεν πρόκειται να τα μάθει κανείς ποτέ όλα, διότι όλα εξελίσσονται! Αν όμως πραγματικά θέλεις να πετύχεις τους στόχους μη σταματάς να μαθαίνεις, να ενημερώνεσαι και να εξελίσσεσαι μαζί με τις εξελίξεις. Κάθε επιτυχημένος παραμένει πάντα μαθητής και δεν επαναπαύεται γνωστικά. Μελετά τους προηγούμενους που πέτυχαν τους στόχους που έχει θέσει πριν από αυτόν και δεν ξεχνά πως πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί διδαχτεί και κάτι στο οποίο μπορεί να γίνει καλύτερος!

Η αυτοπειθαρχία

Αν υπήρχε μια ακόμα προϋπόθεση για την επιτυχία αυτή θα ήταν αν μη τι άλλο η αυτοπειθαρχία! Όταν κάποιος μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του, τότε μπορεί να ελέγχει τα πάντα! Όλοι οι επιτυχημένοι δούλεψαν σκληρά με τον εαυτό τους και έδειξαν πειθαρχία και επιμονή στα θέλω τους! Δε λύγισαν στις δυσκολίες, τον πόνο ή την κούραση! Αντίθετα με πίστη στο εαυτό τους και τους στόχους τους έκαναν τις αδυναμίες τους δυνατότητες και τα προβλήματα ένα ακόμα κομμάτι της εξέλιξης τους!

 

Ειρήνη Μεσσήνη
Συμβουλευτική ψυχολόγος
irinimessini[at]gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;