Καμπάνια κατά του Bullying: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΑ ΣΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ

Από neolaia.gr Team 12 Ιουλίου 2018

Ας γίνουμε πιο δυνατοί από τη βία!

Μία νέα καμπάνια κατά του Bullying έχει ξεκινήσει, μετά το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο στην Αργυρούπολη, που σόκαρε όλη την Ελλάδα και ταρακούνησε όσους μέχρι τώρα έκλειναν τα μάτια τους στο πρόβλημα.

Το σύνθημα της καμπάνιας: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΑ ΣΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

Αυτό πρέπει να κάνεις, να δείξεις δύναμη και να μιλήσεις στους γονείς και τους καθηγητές σου. Κανένας δεν είναι καλύτερος από εσένα και σε τίποτα δεν μειονεκτείς έναντι των άλλων. Μην αφήσεις κανένα περιθώριο να σε κακομεταχειριστούν και μη φοβάσαι να μιλήσεις στους ανθρώπους που σ’ αγαπούν και θέλουν το καλό σου.

Είσαι μοναδικός και υπέροχος. Κι αυτό πρέπει να το πιστέψεις.

Αναρωτιέμαι τα τελευταία 24ωρα αν σε αυτή τη χώρα ξυπνάμε μόνο όταν έρθει μια μεγάλη τραγωδία… Αν μόνο τότε ανοίγουμε τα μάτια και βλέπουμε την πραγματικότητα που είναι τόσο καιρό δίπλα μας.

Νόμιζες ότι ο σχολικός εκφοβισμός, το bullying, είναι κάτι που συμβαίνει μονάχα στις σειρές που παρακολουθείς; ΟΧΙ!

Πότε θα μάθουμε σ’ αυτόν τον κόσμο να κοιτάμε την καμπούρα μας και πότε θα πάψουμε να ανοίγουμε το στόμα μας κρίνοντας και σκοτώνοντας με τις λέξεις μας άλλους ανθρώπους;

Ποιος ρώτησε τη γνώμη σου για την καταγωγή, το φύλο, τις σεξουαλικές επιλογές, την εμφάνιση του άλλου; Κανείς!

Εθελοτυφλούμε και νομίζουμε πως βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ελεύθερο. Λάθος… Μπορούμε όμως να τον κάνουμε καλύτερο. Μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί από τη βία. Λεκτική και σωματική.

Μη μένεις αμέτοχος όταν βλέπεις κάποιον που χρειάζεται βοήθεια. Μίλα, δράσε, βοήθησε. Ίσως να είσαι η τελευταία ελπίδα ενός ανθρώπου.