Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιοι θα πάρουν έως 650 ευρώ;

Από neolaia.gr Team 11 Ιουλίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Ευχάριστα τα νέα για χιλιάδες πολίτες, αφού όπως προανήγγειλαν οι υπουργοί Οικονομικών και Επικρατείας, προς τα τέλη του έτους θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα 2018, μέσω του υπερπλεονάσματος.

«Το 2016 και 2017 έκλεισαν με μία πολύ μεγάλη υπεραπόδοση κομμάτι της οποίας επεστράφη στην κοινωνία με τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος… Αυτή η δημοσιονομική πορεία έχουμε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί και το 2018, όπου θα επαναλάβουμε αυτή την κίνηση διανομής κοινωνικού μερίσματος» είπε ο υπουργός σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η δημοσιονομική πορεία των δύο προηγούμενων ετών που «μεταφράστηκε» σε διανομή μερίσματος, πρόκειται να επαναληφθεί προς το τέλος του έτους.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, θα υπάρχει πάλι σχετική πρόβλεψη, με βάση τα πρώτα 700 εκατ. ευρώ που θα μπουν στον προϋπολογισμό.

Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγοι εκείνοι, που μετά και τη σχετική ανακοίνωση, επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr για να ενημερωθούν για ό,τι χρειάζεται για την ηλεκτρονική τους υπαγωγή στο πρόγραμμα. Βεβαίως, εκεί υπάρχουν τα κριτήρια του 2017 και οι πληροφορίες δίνονται σε αυτή τη βάση. Για το 2018 τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση, με βάση το 2017 τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού, το e-mail και το ΙBAN. Οι φιλοξενούμενοι συμπληρώνουν και αυτοί το φορολογητέο εισόδημά τους. Όπως προείπαμε, το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ανά δικαιούχο μπορεί και να ανέλθει –κατά περίπτωση– ακόμη και στα 650 ευρώ.

Με πληροφορίες από την aftodioikisi.gr