Ερωτεύτηκες κάποιον απ' τη δουλειά; Η επιστήμη εξηγεί γιατί!
Μήπως την έχεις πατήσει;

Λίγο- πολύ σε όλους μας έχει συμβεί να ερωτευτούμε κάποιον από τη δουλειά μας. Μπορεί αυτή η σχέση να προχώρησε ή να έμεινε μόνο στο φλέρτ, σε πλατωνικό δηλαδή επίπεδο.

Μπορεί αυτός να ήταν ο συνεργάτης μας, το αφεντικό μας ή και κάποιος από το δίπλα γραφείο, όμως το γεγονός είναι ότι νιώσαμε ένα μικρό χτυποκάρδι κάθε φορά που τον πλησιάζαμε και θέλαμε τόσο πολύ να καταφέρουμε να δούμε αυτόν τον κάποιο και εκτός δουλειάς. Να δούμε που μπορεί να πάει αυτό το “κάτι” που αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, Totaljobs, στην οποία συμμετείχαν 5.000 εργαζόμενοι, το 22% των συμμετεχόντων γνώρισε τον σύντροφό του στη δουλειά, ενώ ένα 13% τον γνωρίσε online και ένα 10% γνώρισε κάποιον σε μπαρ και έκανε μαζί του σχέση.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας εξηγούν πως έχουμε την τάση να ερωτευόμαστε στη δουλειά και ο λόγος είναι απόλυτα λογικός.

Όταν δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε τόσες πολλές ώρες, κάθε μέρα, με κάποιον, αυτομάτως αυτός ο κάποιος γίνεται και ο άνθρωπος με τον οποίο περνάμε τον περισσότερο χρόνο μαζί. Αν σκεφτείς πως ο μέσος ενήλικας περνά στο γραφείο 1.680 ώρες τον χρόνο, μπορείς να καταλάβεις πως μιλάμε για ΠΟΛΥ χρόνο.

Αν το σκεφτείς, ο συνάδελφός σου, είναι αυτός που βλέπεις περισσότερες ώρες και από τους φίλους και από τον ερωτικό σου σύντροφο. Η τριβή αυτή που έχετε καθημερινά γεννά οικειότητα και έρχεστε πιο κοντά. Άσε που αν συνεργάζεσαι με κάποιον, μπορείς να γνωρίσεις πιο εύκολα τα αρνητικά και τα θετικά του χαρακτήρα του. Επομένως αν κάνεις σχέση μαζί του, ξέρεις με τι άνρθωπο είσαι.

Ένας ακόμα λόγος που έχουμε την τάση να ερωτευομάστε συναδέλφους, είναι η αίσθηση της παρανομίας. Τι εννοείς δεν υπάρχει παρανομία στον εργασιακό χώρο. Αν μια εταιρία έχει σαν πολιτική να απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων, αλλά έσύ έχεις ένα crush για κάποιον από εδώ μέχρι την Πάτρα, πραγματικά θα υπολογίσεις τις απαγορεύσεις; Δε νομίζω…

Αν βέβαια έχεις ερωτευτεί το αφεντικό σου… Τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;