Πανελλήνιες 2018: Τι πρέπει να προσέξεις κατά τη διάρκεια της εξέτασης;

Από neolaia.gr Team 5 Ιουνίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Τα πράγματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Πανελλήνιες 2018: Αρχικά…Ψυχραιμία!

Οι Πανελλήνιες 2018 είναι προ των πυλών και όλοι οι υποψήφιοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ξεκινήσει η διαδικασία που θα τους εξασφαλίσει μια θέση σε κάποια σχολή που επιθυμούν να μπουν. Προς το παρόν, οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018 δείχνουν ότι ο αριθμός των εισακτέων έχει αυξηθεί κατά 4.000, δηλαδή συγκριτικά με πέρυσι θα εισαχθούν  74.692 άτομα στις σχολές έναντι 70.726 ατόμων που μπήκαν την περασμένη χρονιά.

Μάθε όλα τα νέα για τις Βάσεις 2018 εδώ!

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα κόψουν πρώτοι το νήμα για τις Πανελλήνιες 2018 αφού θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ενώ οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο ίδιο μάθημα.

Όλοι οι υποψήφιοι που συμμετέχουν φέτος στις Πανελλήνιες 2018 θα πρέπει να προσέξουν κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τα οποία είναι:

1.Δεν πρέπει να σκέφτεσαι τα θέματα πριν καν σου τα δώσει ο επιτηρητής. Βγάλε από το μυαλό σου ότι υπάρχει.

2.Είναι σημαντικό ο κάθε υποψήφιος να αφιερώνει συγκεκριμένο χρόνο για κάθε θέμα. Συνήθως απαιτούνται 35-45 λεπτά στο κάθε θέμα.

3.Αν δε γνωρίζεις κάποιο θέμα, προχωράς παρακάτω. Δεν αναλώνεσαι εκείνη τη στιγμή γιατί μπορεί να χάσεις τα άλλα θέματα, τα οποία ενδέχεται να γνωρίζεις καλύτερα.

4.Η απογοήτευση δεν είναι κομμάτι σου στις εξετάσεις. Προσπάθησε να κρατήσεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο και μην επιτρέψεις σε αυτό το συναίσθημα να κυριαρχήσει.

5.Φρόντισε μην ενδώσεις σε αντιπερισπασμούς. Μπορεί κάποιος φίλος σου να σου ζητήσει βοήθεια, αλλά δε γίνεται αν δώσεις σημασία (όσο σκληρό και αν σου φαίνεται), διότι υπάρχει περίπτωση να σε ακούσουν και να χάσεις κάθε συγκέντρωση.

6.Συνήθως το τέταρτο θέμα είναι και το πιο δύσκολο. Μπορείς να του ρίξεις μια ματιά αλλά μη ξεκινήσεις με αυτό, γιατί από πείσμα και μόνο θα θες να το ολοκληρώσεις και θα έχεις χάσει σημαντικό χρόνο.

7.Αν έχεις κάποια απορία την ώρα που σου ανακοινώνονται τα θέματα, να την εκφράσεις και αν πάλι δεν την κατάλαβες να ζητήσεις διευκρινίσεις. Δεν είναι κακό.

 

Δες και αυτό: Πανελλήνιες 2018: 6 φράσεις που όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να ακούσουν!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486