Ξέχνα τα πλαστικά! Τα νέα καλαμάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα!
Ας νοιαστούμε λίγο για τον πλανήτη, έστω και με το καλαμάκι μας!

Στα πλαίσια των δράσεων για περιορισμό της χρήσης του πλαστικού στη χώρα μας, μετά τις πλαστικές σακούλες που πλέον χρεώνονται, σειρά είχαν τα πλαστικά καλαμάκια. Πλέον αρχίζουν να εξαφανίζονται από τα μαγαζιά της Αθήνας.

Αλλά επειδή καλοκαίρι στην Ελλάδα χωρίς καλαμάκι στον καφέ και στο κοκτέιλ δε γίνεται, βρέθηκε μία πιο οικολογική λύση!

Τα νέα καλαμάκια κατασκευάζονται από πεπιεσμένο χαρτί και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά ώστε να παραμένουν για ώρες μέσα στο ποτήριο χωρίς να διαλύονται.

Οι νέα κατέυθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα πλαστικά:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με βασικό μέλημα τον περιορισμό της εκτεταμένης χρήσης πλαστικού, βάζει στο “στόχαστρο” μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, πιάτα, μπατονέτες αλλά και μερικώς τα ποτήρια και μπουκάλια μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, όλα μαζί αυτά τα προϊόντα αποτελούν το 70% του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων, τα οποία συχνά καταλήγουν στο πιάτο μας αλλά και στους πνεύμονές μας, ενώ είναι ακόμη άγνωστες οι επιπτώσεις στην υγεία μας από τα μικροπλαστικά που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα.

Οι νέοι κανόνες είναι αναλογικοί και σχεδιασμένοι για κάθε περίπτωση χωριστά, ώστε να επιτυγχάνονται τα βέλτιστα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικά μέτρα θα εφαρμόζονται για διαφορετικά προϊόντα. Όταν υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα άμεσα διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά, τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης θα απαγορεύονται από την αγορά.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Δείτε επίσης: 50 Μέρη από όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;