Χάρρυ Κλυνν: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός
Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε σε ηλικία 78 ετών.

Ο Χάρρυ Κλυνν, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή.

Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός, Χάρρυ Κλυνν, με τα όσα αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, πέθανε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Καλαμαριά έπειτα από μια κρίση.

Ο ηθοποιός τον τελευταίο καιρό είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι και παρόλο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν έπαθε την κρίση, δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή.

Ο Χάρρυ Κλυνν ήταν εκείνος ο ηθοποιός που η σάτιρα θα μπορούσε να είναι το δεύτερο όνομα του και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους νεότερους ηθοποιούς που θέλησαν να ασχοληθούν με το δύσκολο αλλά παράλληλα εντυπωσιακό κομμάτι της υποκριτικής.

Ποιος ήταν ο Χάρρυ Κλυνν; 

Το πραγματικό όνομα του Χλαρρυ Κλυνν ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης και γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1940 στην Καλαμαριά. Καταγόταν από οικογένεια Ποντίων και αναγκάστηκε να εργαστεί από την ηλικία των 5 ετών, για να μπορέσει με τον τρόπο του να στηρίξει την οικογένεια του. Παράλληλα με τη δουλειά, φοίτησε κανονικά στο σχολείο.

Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων που διοργάνωσε ο Γιώργος Οικονομίδης θα ήταν εκείνη που θα τον έκανε να ασχοληθεί με την υποκριτική, διότι κέρδισε το πρώτο βραβείο και την εύνοια του κονφερασιέ, με αποτέλεσμα να τον πάρει μαζί του στην Αθήνα και να γίνει ο δάσκαλος του.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Π.Κατσέλη και παράλληλα εμφανιζόταν σε διάφορα μαγαζιά της εποχής όπου αναλάμβανε το ρόλο του παρουσιαστή προγράμματος, μέχρι που αποφάσισε να πάει στο Μόντρεαλ για ορισμένες εμφανίσεις. Τελικά οι εμφανίσεις κράτησαν για 10 χρόνια.Στο Σικάγο γνώρισε τη γυναίκα του Χαρίκλεια, με την οποία έκανε τρία παιδιά.

Το  1974 γύρισε στην Αθήνα και ξεκίνησε εμφανίσεις σε μπουάτ όπως τον «Aιγόκερω» , το «Zυγό» και τη «Διαγώνιο». Εμφανίστηκε έπειτα στα νυχτερινά κέντρα «Διογένης», «Δειλινά» και «Στορκ». Ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε είχε τον τίτλο «Για δέσιμο», που κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το φθινόπωρο του 1978 και τον έκανε πιο γνωστό στο κοινό.  Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση, οι δίσκοι του αλλά και οι παραστάσεις του κατάφεραν να τον κάνουν έναν από τους εμπορικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Ο Χάρρυ Κλυνν είχε πολλές δημιουργικές «ανησυχίες» και δε σταματούσε ποτέ να ασχολείται με την τέχνη, και το 1998 παρουσίασε τη πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο».

Μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του Χάρρυ Κλυνν ήταν όταν το 2016, έχασε τον πρώτο του γιο και σκηνοθέτη, Νίκο Τριανταφυλλίδη.

Η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού και κωμικού θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη.

Συλληπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του ηθοποιού.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;