Αυτές είναι οι δέκα αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης!
Από τις δέκα αρχαιότερες πόλεις, οι επτά είναι ελληνικές! Δες ποιες!

 

Η Telegraph παρουσιάζει τις δέκα παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, εκ των οποίων οι επτά είναι ελληνικές!

Άργος

Κατοικήθηκε πριν τουλάχιστον 7.000 χρόνια και ήταν το επίκεντρο της  μυκηναϊκής περιόδου.

Κατά την ελληνική μυθολογία το όνομα της το πήρε από τον γιο του Δία και της Νιόβης, με τον Όμηρο στην Ιλιάδα να κάνει λόγο για ένα φημισμένο κέντρο εκτροφής αλόγων.

Αθήνα

Κατοικήθηκε τουλάχιστον από το 5.000 π.Χ. Παίρνει το όνομα της, σύμφωνα με τη μυθολογία, από τη θεά Αθηνά.

Φιλιππούπολη, Βουλγαρία

Κατοίκήθηκε 6.000 χρόνια περίν από Θράκες και Μακεδόνες. Αργότερα από Ρωμαίους, οι οποίοι έχτισαν ένα σημαντικό αστικό κέντρο.

Χανιά

Τα ερείπια της πόλης πιστεύεται πως χρονολογούνται από τη Νεολιθική περίοδο. Ο Ομηρος ανέφερε πως η πόλη ήταν από τις πιο σημαντικές της εποχής, με τις τοιχογραφίες, την κεραμική αλλά και τα νομίσματα να έχουν ανακαλυφθεί εκεί. Οι Σαρακήνοι κατέστρεψαν την Κερυνεία το 828 π.Χ και οι Ενετοί, αργότερα, έχτισαν τα σύγχρονα Χανιά.

Πάτρα

Κατοικήθηκε το 3.000 π.χ, σύμφωνα με τις ανασκαφές.

Τρίκαλα

Η αρχαία πόλη της Τρίκκας, που ιδρύθηκε την 3η χιλιετία π.Χ, βρίσκεται κάτω από το σύγχρονο αστικό κέντρο, που πήρε το όνομά του από τη νύμφη Τρίκκη, κόρη του Πηνειού.

Θήβα

Κατοικήθηκε περίπου 5.000 χρόνια πριν, με την ελληνική μυθολογία να σημειώνει πως είναι η γενέτειρα του Ηρακλή, αλλά και της Σφίγγας πρν λυθεί το αίνιγμά της.

Κουτάισι, Γεωργία

Ηταν η πρωτεύουσα του βασιλείου της Κολχίδας, ήδη από την 2η χιλιετία π.Χ.. Η πόλη υπήρξε κέντρο πολλαπλών συγκρούσεων μεταξύ Γεωργιανών βασιλέων, Ρώσων και Οθωμανών αρχόντων. Αποτέλεσε βιομηχανικό κέντρο, όταν η Γεωργία ήταν μέρος της Σοβιετικής Ενωσης. Το κρατικό Ιστορικό Μουσείο της περιλαμβάνει 16.000 έργα Τέχνης, που σχετίζονται με την γεωργιανή ιστορία και πολιτισμό.

Λάρνακα

Η πόλη στέκεται στη θέση του Κιτίου, του αρχαίου ελληνικού βασιλείου της Κύπρου, που κατοικήθηκε από Αχαιούς, Φοίνικες αλλά και Πέρσες.

Χαλκίδα

Ο Ομηρος αναφέρεται στην Ιλιάδα στην Χαλκίδα, περίπου το 762 π.Χ, κάτι που σημαίνει πως η πόλη είναι τουλάχιστον 2.800 χρόνια παλιά. Γραφές λένε πως η πόλη ιδρύθηκε πριν από τον Τρωικό Πόλεμο, μεταξύ του 12ου και 13ου αιώνα π.Χ., από τους Ίωνες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;