Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Πανσέληνος στον Σκορπιό
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Τι θα φέρει η νέα εβδομάδα στο κάθε ζώδιο;

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Πανσέληνος στον Σκορπιό

Από την Λίλιαν Σίμου

Το φεγγάρι των αισθήσεων και της μεταμόρφωσης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας του Απριλίου (στις 3.57 πμ), έχουμε την Πανσέληνο του μήνα. Σχηματίζεται στην 10η μοίρα του Σκορπιού.

Σε μία πρώτη προσέγγιση, ενδέχεται να θεωρηθεί απαισιόδοξη η Πανσέληνος, καθώς η Σελήνη στον Σκορπιό είναι σε πτώση. Αναγκάζεται – δηλαδή- να εισχωρήσει στο βάθος των αδυναμιών μας και να ανακαλύψει τα πάθη μας, τις φοβίες, τις κρυφές αγωνίες.

Όμως αυτή η Πανσέληνος έχει την ιδιαίτερη χροιά και φύση της, που ενισχύεται και στηρίζεται από τον κυβερνήτη της, Πλούτωνα. Ο «θεός του Κάτω Κόσμου» είναι σε θέση να αλλάξει πολλά βαθιά και ριζικά, να ενθαρρύνει, να μας κάνει τολμηρούς. Ίσως ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματά μας και να πετάξουμε από την ψυχή την σήψη, την φθορά, την καθήλωση, την πληθωρικότητα και την αγωνία για το συναισθηματικό μας φορτίο.

Στον άξονα του Σκορπιού και του Ταύρου, οι αισθήσεις διεγείρονται, και οι επιθυμίες ενισχύονται. Θέλουμε να απολαύσουμε, αλλά μειώνει τη χαρά ο φόβος μίας πιθανής απώλειας.

Μήπως πρέπει τελικά να βιώνουμε έντονα κάθε στιγμή, να χαιρόμαστε αυτό που είναι υγιές, δίχως κτητική διάθεση;

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στα φυσικά αγαθά ή στις ανάγκες, που άφησαν αποτύπωμα στην ψυχή. Σε μία εποχή κρίσης αξιών μακράς διαρκείας, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουμε προσγειωμένα τις αδυναμίες μας και τις αδυναμίες του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν δώρα που θα έρθουν μετά, ανακούφιση, μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή.

Η Πανσέληνος του Σκορπιού, συνδέεται παραδοσιακά με μία γιορτή της Ανατολής, την γιορτή του Βεσάκ.

Κάποιες βασικές λεπτομέρειες που πρέπει να έχουμε κατά νου, για την φετινή Πανσέληνο στον Σκορπιό:

– Σχηματίζεται σε ημέρα Ήλιου και ώρα Άρη. Έχει δυναμικά χαρακτηριστικά δράσης και φωτός. Αν και το φως είναι εσωτερικό, ίσως η δράση αφορά την βαθύτερη κατανόηση της ύπαρξης, των επιθυμιών και των στόχων μας.

– Υπερτερεί το γήινο στοιχείο, όλα πρέπει να γίνουν απτά, κατανοητά, πρακτικά, αποδεδειγμένα και να φέρουν ικανοποίηση σε ανάγκες άμεσες και αντιληπτές μέσω των αισθήσεων.

– Η Πανσέληνος έχει την υποστήριξη του Κρόνου και υπογραμμίζει την προσγειωμένη, σοβαρή, συνετή και ώριμη αποφασιστική αλλαγή που μπορεί να συντελεστεί αυτή την εποχή. Μακάρι να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα «μαθήματα ζωής» και να μεταμορφώσουμε ό,τι χρειάζεται αλλαγή.

– Καρμικές μνήμες χαράσσουν την πορεία που θα επιλέξουμε. Κατανοούμε το «γιατί και το πώς» για ό,τι μας έχει ταλαιπωρήσει, κουράσει, καθυστερήσει σε πρόοδο.

– Κρίσιμη καμπή αποφάσεων, που ωστόσο, αν και ανησυχούν παροδικά, εναρμονίζονται με την πορεία μας, με το πεπρωμένο και αντιλαμβανόμαστε (ενστικτωδώς ίσως;;) αυτό που είναι απαραίτητο και σωστό για μας.

– Οι επιλογές είναι αναδεικνύουν την μεταβλητότητα των ημερών, αλλά και την ανάγκη για μία επαναστατική αλλαγή που σύντομα θα εκφραστεί μέσα στον Μάιο.

– Ας μην ξεχνάμε, πως ο Χείρωνας που μόλις πέρασε στην αρχή του ζωδιακού, όπως αναφέρθηκε στο σχετικό άρθρο, παροτρύνει να ξεπεράσουμε ενοχές, προσωπικά τραύματα, αναστολές και ασαφείς σκέψεις, να αναλάβουμε δράση, άμεσα, μαχητικά, προκαλώντας το πεπρωμένο μας και την ίδια μας την προσωπικότητα… να συναντήσει ένα καλύτερο «αύριο»!

Η ζωδιακή μοίρα της Πανσελήνου, σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο, συμβολίζει τους φιλικούς δεσμούς που δεν ξεχνιούνται, γιατί υπάρχουν εσωτερικοί δεσμοί που διατηρούν την σύνδεση. Αναδεικνύεται η ζεστασιά του χαρακτήρα, τα ιδανικά του ανθρωπισμού, και η ένωση εκείνων που έχουν πολύ ευαίσθητη τη δόνηση της ψυχής.

Ας είναι η μεταμόρφωση λοιπόν, μία μετάβαση προς αυτή την κατεύθυνση… με το φως της Πανσελήνου να βοηθά στην βαθιά ενσυναίσθηση και την αυτογνωσία.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018

Κριός

Για σας, η περίοδος αυτή μοιάζει να σας απασχολεί για την προώθηση των ενδιαφερόντων σας και ανάπτυξη εισοδήματος.

Θα στραφείτε περισσότερο προς τις προσωπικές σας κατακτήσεις και θα πρέπει να επιδιώξετε να περιορίσετε έξοδα, καθώς έχετε μία τάση να παρασυρθείτε από το συναίσθημα της συμπόνιας.

Πολύ σημαντικό θα είναι να εστιάσετε στην δημιουργική σας έμπνευση, αλλά και να διατηρήσετε πλάι σας τις σχέσεις «καρδιάς» που αξίζουν πραγματικά!

Αν είστε ήδη επιβαρυμένοι με δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, θα βρείτε κάποια λύση για να διευκολύνετε τον προϋπολογισμό σας. Είναι μία ευνοϊκή περίοδος για διευθέτηση οφειλών ή για λύσεις σε κληροδοτήματα και επενδυτικά προγράμματα.

Στην περίπτωση που έχετε μία ευαισθησία υγείας, ίσως το πρόβλημα είναι δεν είναι τόσο επίμονο, αντίθετα θα ξεπεραστεί. Υπάρχει σύντομη ανάκαμψη.

Στα αισθηματικά ζητήματα, αυτή η περίοδος φέρνει μία εσωτερική δύναμη στο φως και καλό θα είναι να αποφύγετε να μείνετε προσκολλημένοι στις ανησυχίες σας αλλά και να εμμένετε σε μία κατάσταση που έχει φθαρεί. Αν η σχέση δεν μπορεί να ανακάμψει, ας προχωρήσετε μπροστά!

Ταύρος

Με την Πανσέληνο απέναντι από το ζώδιό σας, είστε άμεσα ενδιαφερόμενοι για το φαινόμενο των ημερών.

Στον τομέα των σχέσεων, διαθέτετε πλέον πείσμα και επιμονή για να κερδίσετε εντυπώσεις. Ίσως είστε απαιτητικοί όμως και εγωιστές. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τις υπερβολές και να χαμηλώσουν οι τόνοι. Αξιοποιείτε τις σχέσεις ή μία σημαντική συνεργασία.

Διατηρείτε ένα σταθερό προφίλ και κατακτάτε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, μην είστε όμως πολύ αυστηροί ή σκληροί στην κριτική σας. Διεισδυτικοί και αποτελεσματικοί, με γοητεία και μαγνητισμό, θα δώσετε το καλύτερο μέσα από σχέσεις που σας συγκινούν. Επομένως, είναι η κατάλληλη στιγμή για μία σοβαρή σχέση.

Αν επιθυμείτε συνεργασίες, τώρα θα είναι η περίοδος όπου οι προτάσεις σας πρέπει να αναπτυχθούν. Καθώς έχετε την δύναμη και την επιρροή μέσα στο περιβάλλον σας, οι σχέσεις και η κοινωνικοποίηση, αναδεικνύουν την τόλμη και την μεθοδική σας προώθηση.

Ωστόσο, στην μόνιμη σχέση σας ίσως γίνετε πολύ φορτικοί και ζηλιάρηδες. Αποφύγετε να επηρεαστείτε από το φιλικό περιβάλλον ή να επενδύσετε με παρότρυνση φίλων αυτές τις μέρες.

Δίδυμοι

Λίγο δύσκολη θα φανεί για σας αυτή η περίοδος.

Στα θέματα υγείας, ίσως προκύψει μία ευαισθησία που ενδέχεται να έχει όξυνση, θα ταλαιπωρήσει, αλλά αργότερα θα μπορείτε να συνέλθετε, με την κατάλληλη διατροφή και θεραπεία.

Ας είστε επιφυλακτικοί με τις συνεργασίες σας. Μην κινηθείτε δίχως νομική κάλυψη.

Στα θέματα των υποχρεώσεών σας, περιορίζεστε αισθητά και αναγκάζεστε να επιμείνετε πολύ προκειμένου να τις διεκπεραιώσετε. Δίχως να σας επιτρέπεται να κάνετε πολλά πράγματα παράλληλα, όπως στην ουσία σας αρέσει, επιλέξτε ένα σημαντικό στόχο, πρακτικό, για να υλοποιήσετε όνειρα και ιδέες.

Ενδεχομένως το προηγούμενο διάστημα, είχατε πολλές δημιουργικές ανάγκες, αλλά ξεκινήσατε πολλά παράλληλα. Οι απαιτήσεις διογκώθηκαν ή δεν μετρήθηκε σωστά ο χρόνος και οι δυνάμεις σας.

Όλα αυτά δεν γίνεται προς στιγμήν να αποδώσουν το ίδιο καλά σε έργο. Επομένως, πρέπει να κάνετε μία σαφή διάκριση και να θέσετε προτεραιότητες, να γίνετε ευέλικτοι, αφού το προδιαθέτει η φύση του ζωδίου σας και να κάνετε υπομονή. Η επιμονή θα επιβραβευτεί, απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο ακόμη…

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;