Avengers Infinity War: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα ταινία της Marvel!
Το Avengers Infinity War έφτασε επιτέλους στους κινηματογράφους!

To Avengers Infinity War, είναι η νέα ταινία που παίζεται από τις 26 Απριλίου 2018 στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Το τρίτο μέρος των Avengers συμπίπτει με την επέτειο 10 χρόνων από τότε που το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel συστήθηκε στο κοινό με τον Iron Man το 2008. Η νέα ταινία, ήρθε με την υπόσχεση της απόλυτης και πιο  θανατηφόρας αναμέτρησης όλων των εποχών.

Ετοιμάσου λοιπόν, για μία μεγάλη “βουτιά” σε πληροφορίες και 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για αυτόν τον μαγικό κόσμο και φυσικά για το Avengers Infinity War:

1. 10 χρόνια MCU (Marvel Cinematic Universe)

Στις 2 Μαΐου του 2008 το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel άρχιζε να ξετυλίγεται με τον Iron Man. Η ταινία ήταν διεθνής εισπρακτική επιτυχία που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και θα ήταν για χρόνια ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο η Marvel έχτισε μια αυτοκρατορία που έχει παρουσιάσει πολλές από τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών. Στα δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Iron Man έχει σημειώσει ρεκόρ με 18 συνεχόμενες ταινίες στο #1, 5 εκ των οποίων ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις.

Το Avengers Infinity War, συγκεντρώνει τη σπουδαιότερη ομάδα σούπερ ηρώων και τους παραδίδει στις σκηνοθετικές οδηγίες των Anthony και Joe Russo. Για τους αδελφούς Russo, η ευκαιρία να σκηνοθετήσουν την ταινία ήταν η ευκαιρία μιας ζωής που περίμεναν από τότε που μπήκαν στο σύμπαν της Marvel με το Captain America: O Στρατιώτης του Χειμώνα. «Ήταν ένα πολύ προσωπικό ταξίδι για εμάς. Η ιστορία μας άρχισε με το Captain America: O Στρατιώτης του Χειμώνα, και θέλαμε να την ολοκληρώσουμε με αυτές τις δύο ταινίες. Είναι μια ιστορία που απασχολεί ολόκληρο το σύμπαν της Marvel με κυρίαρχο θέμα το κόστος του να είσαι ήρωας σε έναν κόσμο που δεν δίνει εύκολες απαντήσεις» επισημαίνει ο Joe Russo.

Μαζί τους στην προσπάθεια αυτή ήταν οι σεναριογράφοι Christopher Markus και Stephen McFeely που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τους αδελφούς Russo στα Captain America: O Στρατιώτης του Χειμώνα και Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος.

«Ο Markus και ο McFeely καταλαβαίνουν πολύ καλά τις φωνές του κάθε χαρακτήρα όπως ακούγονται στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel» σχολιάζει ο Joe Russo. «Ήταν πραγματικά μια μοναδική πρόκληση να προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά τόσους πολλούς χαρακτήρες σε μία ταινία, σε συνδυασμό με την κλίμακα και την ολοκλήρωση μιας δεκαετίας ενός μεγάλου πειράματος που έκανε η Marvel. Είναι γοητευτικό και δύσκολο».

2. Ο πιο ισχυρός κακός όλων των εποχών

Οι δημιουργοί έπρεπε να σκεφτούν ποιοι από τους δεκάδες ηρωικούς χαρακτήρες θα γέμιζαν τις σελίδες του σεναρίου, αλλά η ιστορία της ταινίας είναι επικεντρωμένη σε ένα ον, τον Thanos. Είναι ο μόνος κακός στο σύμπαν της Marvel που η αναφορά του ονόματος του και μόνο εξαπολύει μια καταστροφική απειλή ενάντια στην ανθρωπότητα και ενάντια σε ολόκληρη την ομάδα των Εκδικητών.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 σε ένα τεύχος του Iron Man. Είναι ένας πανίσχυρος Τιτάνας πολέμαρχος που διοικεί μία απομακρυσμένη περιοχή του διαστήματος και έχει υπό την εξουσία του δύο τεράστιους στρατούς, τους Chitauri και τους Outriders. «Γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι πολύ ψηλά με τον Thanos» λέει ο Kevin Fiege, πρόεδρος της Marvel Studios. «Έκανε μία πολύ σύντομη εμφάνιση στους Εκδικητές. Είχε μερικές ατάκες και μία μικρή εμφάνιση στους Φύλακες του Γαλαξία και τον είδαμε για λίγο στο τέλος του Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron. Αλλά πέρα από αυτό, δεν τον έχουμε δει στα αλήθεια να κάνει κάτι. Στην ιστορία μας, ο Thanos πρέπει να εκφράσει μια απειλή πιο σοβαρή από οτιδήποτε έχουν δει οι Εκδικητές μέχρι τώρα. Το ζητούμενο δεν είναι να τον κάνουμε δυνατό, γιατί είναι ήδη. Περισσότερο από κάθε άλλη ταινία, αυτή είναι μια ιστορία για τον Thanos και το κίνητρο του, τους στόχους του και το παρελθόν του. Αυτή είναι η πρώτη φορά στο σύμπαν της Marvel που μια ταινία ξετυλίγεται μέσα από την οπτική του κακού».

Στο σύμπαν της Marvel, τα πιο ισχυρά αντικείμενα που μπορεί κάποιος να αποκτήσει είναι οι λίθοι της αιωνιότητας (infinity stones). Ο Thanos μαθαίνει για τους λίθους και πιστεύει ότι, αν αποκτήσει και τους έξι, μπορεί να κυριαρχήσει στο σύμπαν. «Οι λίθοι της αιωνιότητας στην ταινία εκπροσωπούν τα έξι διαφορετικά στοιχεία του σύμπαντος που δημιουργούν τη ζωή και τις δυνάμεις του κόσμου» εξηγεί ο Joe Russo. «Πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο που έχει ο Thanos για να φέρει τη δική του ισορροπία στο σύμπαν, στη μεγάλη και κοσμική κλίμακα που οραματίζεται, μια για πάντα».

Με το περίφημο Infinity Gauntlet, το γάντι της πανοπλίας του, ο Thanos ξεκινά την έρευνα του για να το στολίσει με τους λίθους της αιωνιότητας και έτσι ξεκινά η επείγουσα αποστολή των Εκδικητών για να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα.

3. Η συγκέντρωση

Ο ακρογωνιαίος λίθος του σύμπαντος της Marvel τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είναι άλλος από τον Tony Stark, όπως τον ενσαρκώνει ο Robert Downey Jr., και ο οποίος για μία φορά ακόμα θα ζωντανέψει τον Iron Man στο πεδίο της δράσης.

Στην ταινία, ο Tony Stark αντιμετωπίζει τα πιο σύνθετα θέματα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις μέχρι σήμερα με την απειλή του Thanos να μεγαλώνει με κάθε λίθο της αιωνιότητας που αποπειράται να αποκτήσει. Ο Tony πρέπει να ζυγίσει και το τίμημα του να είναι υπέρ ήρωας, καθώς η προσωπική του ζωή έχει αλλάξει ριζικά. «Η Pepper και ο Tony έχουν λύσει τις διαφορές τους» λέει ο Robert Downey Jr. «Ο Tony βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση από εκεί που ήταν πριν. Αλλά προκύπτει σοβαρή ανάγκη με τη μορφή του Thanos».

«Αν υπάρχει ένας χαρακτήρας που γεφυρώνει τα δέκα αυτά χρόνια και τις τρεις φάσεις των ταινιών της Marvel, αυτός είναι ο Tony Stark» λέει ο Joe Russo. «Ο Tony είναι πολύ σύνθετος. Είναι ο χαρακτήρας που μάχεται συνέχεια με τον ίδιο του τον εαυτό. Η καρδιά του έρχεται σε διαφωνία με το καθήκον. Αυτή η ταινία εκπροσωπεί την κρίση που περνάει».

Για τον Captain America, που ενσαρκώνει ο Chris Evans, το ότι είναι υπό διωγμό για τόσο καιρό έχει δώσει στον χαρακτήρα μια άλλη διάσταση. «Ο Cap έχει απομονωθεί συναισθηματικά περισσότερο από ποτέ» εξηγεί ο Evans. «Είναι στην πιο δύσκολη φάση του. Έχει σκληρύνει για να επιβιώσει γιατί η κυβέρνηση τον κυνηγάει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ένας διαφορετικός Cap από αυτόν που ξέρουμε».

Στην ταινία θα δούμε την επιστροφή του Thor, που υποδύεται φυσικά ο Hemsworth, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσει μια διαφορετική όψη του χαρακτήρα. «Μου αρέσει που έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό κάθε φορά και να εξελίξω κάποιες ιδέες» λέει ο ηθοποιός. «Είναι μεγάλη πρόκληση να εξελίσσεις έναν χαρακτήρα και να προσφέρεις κάτι διαφορετικό. Αλλά αν το καταφέρεις, είναι μεγάλη ικανοποίηση».

Η Natasha Romanoff (Μαύρη Χήρα) κάνει επίσης την εμφάνιση της. «Υπάρχει μία περίοδος δύο ετών ανάμεσα στην προηγούμενη ταινία και σ’ αυτή» σημειώνει η Scarlett Johansson. «Η Natasha λειτουργεί εκτός συστήματος και μαζί με τον Cap προσπαθεί να τα καταφέρει χωρίς τη δομή και την ασφάλεια που είχαν με τους Εκδικητές».

Μετά τον διωγμό του στο διάστημα και τον χρόνο που πέρασε με τον Thor στον πλανήτη Sakaar και στον Aasgard, ο Bruce Banner γυρίζει πίσω στους Εκδικητές τελείως αλλαγμένος. «Ο Banner έχει παλέψει με την οξυθυμία του, γιατί φοβάται να βγάλει τον Hulk από μέσα του» λέει ο Mark Ruffalo που παίζει τον αμφιθυμικό χαρακτήρα. «Δεν είναι συνέχεια θυμωμένος πια. Οπότε τώρα, ο Banner έχει πιο ανθρώπινη διάσταση».

Για το κοινό σε όλο τον κόσμο, ένα από τα πιο συναρπαστικά θέματα ήταν ότι στην ταινία εμφανίζονται οι Φύλακες του Γαλαξία. Για τον Chris Pratt, ήταν πολύ ξεκάθαρο από την αρχή τι ήθελε να δει ο κόσμος. «Η Marvel κάνει κάτι που οι θεατές θέλανε από την πρώτη μέρα» λέει ο Pratt. «Συμβαίνει και είναι όντως πολύ συναρπαστικό για το κοινό, αλλά και για μένα προσωπικά. Μεγάλη τιμή να είσαι μέρος αυτής της ομάδας. Νιώθω πολύ καλά και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία».

Ένα ακόμα νέο πρόσωπο προστίθεται στη συγκέντρωση, ο Doctor Stephen Strange. Ο Benedict Cumberbatch, που τον υποδύεται, θυμάται πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι θα συμμετείχε στην ταινία. «Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα ήμουν μέρος αυτού του νέου κύματος ηθοποιών σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς εμβληματικούς Εκδικητές» λέει ο ηθοποιός.

Χτίζοντας τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος και στο Spider-Man: Επιστροφή στον Τόπο του, ο Peter Parker έχει προοδεύσει κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Tony Stark και αυτή η ταινία τον βρίσκει στο επίκεντρο με τους φίλους του Εκδικητές στη μάχη εναντίον του Thanos. Για τον ηθοποιό Tom Holland, η συμμετοχή στην ομάδα των Εκδικητών είναι κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει συλλάβει. «Ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι θα ήμουν σε τέτοιες ταινίες, πόσο μάλλον να παίζω τον Spider-Man» λέει ο Holland. «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Έχω μεγαλώσει βλέποντας τον Robert Downey Jr., τον Chris Pratt και πολλούς άλλους ηθοποιούς στην ταινία. Για κάθε νέο ηθοποιό αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία και ευθύνη. Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω».

Σημαντικό ρόλο στο Εκδικητές: Εμφύλιος Πόλεμος έχει ο βασιλιάς της Wakanda, T’Challa, γνωστός και ως Black Panther, αλλά και η ίδια του η χώρα. Ο Chadwick Boseman εξηγεί την εμπλοκή του χαρακτήρα του από τότε που τον είδαμε να πρωταγωνιστεί στο Black Panther. «Στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος μπήκαν οι βάσεις για τον Black Panther και τη Wakanda που δεν είναι πια κρυφή και ανοίγει τα σύνορα της για να μοιραστεί τους θησαυρούς της με τον υπόλοιπο κόσμο» λέει ο Boseman. «Υπάρχει μεγάλη αλληλεγγύη ανάμεσα στον Captain America και τον Black Panther, που χτίζει εμπιστοσύνη. Ανοίγει την πόρτα στην καρδιά του T’Challa και αλλάζει κάτι μέσα του, όταν αρχίζει να τον εμπιστεύεται και να γίνονται φίλοι».

Με τους Φύλακες του Γαλαξία να μπαίνουν στη σειρά των Εκδικητών για πρώτη φορά, η Gamora και η Nebula αντιμετωπίζουν την απειλή του Thanos ως προσωπική υπόθεση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεδομένης της προϊστορίας τους. «Αυτή η ιστορία είναι πολύ προσωπική για την Gamora» λέει η Zoe Saldana. «Ο Thanos την έχει μεγαλώσει σαν κόρη του. Μου αρέσει που η ιστορία αυτή ασχολείται με τη σχέση πατέρα και κόρης και μαθαίνουμε πράγματα για την προσωπική ζωή του Thanos. Αυτό κάνει τον χαρακτήρα ακόμα πιο ενοχλητικό ως κακό, το γεγονός δηλαδή ότι ως πατέρας ήταν πραγματικά μοχθηρός».

Για την αδελφή της Gamora, τη Nebula, το ταξίδι στην ταινία είναι εξίσου οικογενειακό, και εξαιτίας της σχέσης της με τον Thanos, αλλά και γιατί προσπαθεί να γιατρέψει παλιές πληγές με την αδερφή της, την Gamora. «Η Nebula πάντα έχει ξεκάθαρη ατζέντα στις ταινίες με τους Φύλακες του Γαλαξία, δηλαδή την ενδιαφέρει να εκδικηθεί τον πατέρα της Thanos, εξαιτίας της κακομεταχείρισης που έχει υποστεί και του φριχτού μεγαλώματος που της είχε επιβάλει» εξηγεί η Karen Gillan. «Οπότε το να δεις αυτό το είδος της εμπλοκής σε αυτή την ταινία είναι ικανοποιητικό. Όλοι οι άλλοι χαρακτήρες έχουν την ίδια ατζέντα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας».

Από όλους τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην ταινία, λίγοι είναι τόσο αγαπητοί όσο ο Loki. Ο χαρακτήρας επιστρέφει και ο Tom Hiddleston σχολιάζει την εμπειρία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. «Όλο το ταξίδι στο σύμπαν της Marvel ξεπερνά τις προσδοκίες μου» λέει ο Hiddleston. «Ο τρόπος που το έχει αγαπήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο είναι η μεγαλύτερη απροσδόκητη ευχαρίστηση της καριέρας μου. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την ευκαιρία να παίξω έναν χαρακτήρα που αγγίζει το κοινό με τον τρόπο του Loki».

Ο Josh Brolin επιστρέφει στον ρόλο του Thanos, του οποίου το ταξίδι του να φέρει έναν χαρακτήρα στο προσκήνιο και στο επίκεντρο του σύμπαντος της Marvel πήρε χρόνια. «Είναι ένας ενδιαφέρων χαρακτήρας. Δεν θα σταματήσει αν δεν πάρει αυτό που θέλει. Σου θυμίζει ότι έχει καρδιά και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι είναι ο χειρότερος κακός που έχει υπάρξει γιατί είναι πρόθυμος να κάνει το οτιδήποτε για να πραγματοποιήσει το όραμα του» λέει ο Brolin.

4. Το σκηνικό της μάχης
Η πιο απαιτητική τοποθεσία της ταινίας αποδείχθηκε η Wakanda, όπου διαδραματίζονται επικές σκηνές μάχης. Τελικά, η παραγωγή διάλεξε μία τεράστια έκταση με λίμνες και δάση που απλώνεται για πολλά χιλιόμετρα παράλληλα με έναν ποταμό στην Ατλάντα. Γυρίσματα έγιναν και στο Εδιμβούργο και στη γύρω περιοχή. «Έχει κάτι το δραματικό το Εδιμβούργο που σου δίνει την εντύπωση ότι είναι απόκοσμο και αρχαίο μαζί» λέει ο Anthony Russo.

Μια ακόμα πρόκληση ήταν τα ρούχα όλων αυτών των τόσο διαφορετικών μεταξύ τους χαρακτήρων. «Μιλήσαμε πολύ με τους σκηνοθέτες για το πώς μπορούμε να έχουμε όλους αυτούς τους υπερήρωες στην ίδια ταινία χωρίς να φαίνονται ξεκάρφωτοι και παράταιροι ο ένας από τον άλλο. Αυτή ήταν πραγματικά μια τεράστια πρόκληση!», εξηγεί η ενδυματολόγος Judianna Makovsky.

5. Ετοιμαστείτε για την πιο θανατηφόρα τελική αναμέτρηση όλων των εποχών

«Το κοινό θα δει μια νέα διάσταση ηρώων στην ταινία» λέει ο Anthony Russo. «Μία διάσταση που έχει να κάνει με τις προκλήσεις με τρόπους που δεν έχουν ξαναγίνει και μια διάσταση που φέρνει στην επιφάνεια όλες τις συνέπειες του παρελθόντος. Βγαίνοντας από το σινεμά θα ανακαλύψετε ότι οι υπερήρωες είναι κι αυτοί άνθρωποι. Επίσης, ελπίζω να δώσαμε μια πιο ανθρώπινη έκφραση σε αυτούς τους χαρακτήρες και ότι το κοινό θα το νιώσει αυτό».

«Δεν νομίζω ότι το κοινό έχει ξαναδεί κάτι τόσο έντονο στο σύμπαν της Marvel» καταλήγει ο Joe Russo. «Δεν υπάρχει κάτι που να συγκρίνεται με αυτό. Αν η Marvel έγραψε ένα βιβλίο τα τελευταία δέκα χρόνια, αυτό είναι το τελευταίο κεφάλαιο. Υπάρχει κατάληξη, υπάρχει τέλος. Και υπάρχουν καινούριες αρχές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;