Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018: Αυτή είναι η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα!

Από neolaia.gr Team 26 Απριλίου 2018

Δείτε ποια Κυριακή θα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας κατά τις Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018!

Από την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018 για την εαρινή περίοδο στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 15 Μαΐου 2018. Αυτές θα είναι λίγες μέρες που οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές του, εκμεταλλεύμενοι τις εκπτώσεις και τις προσφορές που θα βρουν στα καταστήματα.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε πως την Κυριακή 6 Μαίου 2018 τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ ενημερώνοντας τις επιχειρήσεις μέλη της θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων στην υποχρέωση αναγραφής της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Η ΕΣΕΕ, δηλώνει πως κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου διενεργήθηκαν πολλοί έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και διαπιστώθηκε ότι λόγω φόρτου εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις δεν αναγράφονται διπλές τιμές παρά μόνο γενικευμένα το ποσοστό μείωσης. Αυτό αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, επισημαίνει, με προβλεπόμενα πρόστιμα ίσα με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο για την ίδια παράβαση δεύτερη φορά σε διάστημα πενταετίας αυτό αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχειρήσης ενώ στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμοαυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486