Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

 

Μήπως ξέρετε γιατί η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά; Είναι ένα έθιμο που συνδέεται, φυσικά, με τη Σαρακοστή και την Εκκλησία.

Πιο συγκεκριμένα, από πολύ παλιά η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές μέσα στη Σαρακοστή: την ημέρα του Ευαγγελισμού (25 Μαρτίου) και την Κυριακή των Βαΐων.

Ωστόσο, η απάντηση στο γιατί τρώμε συγκεκριμένα μπακαλιάρο κρύβεται στην ορεινή Ελλάδα και στις πιο φτωχές περιοχές, όπου ο παστός μπακαλιάρος ήταν η εύκολη και οικονομική λύση.

Μάλιστα, παστό μπακαλιάρο είχαν ακόμη και στα μικρά μπακάλικα.

Έτσι, με τα χρόνια αυτή η συνήθεια έμεινε μέχρι και σήμερα στην ζωή των ανθρώπων και έγινε μέρος της εθιμοτυπίας του διπλού εορτασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;