Ώρα της Γης: Ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε τα φώτα για χάρη του πλανήτη!
Ήρθε η Ώρα της Γης! Τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στις 20.30 και μέχρι τις 21.30, η Ελλάδα θα σβήσει τα φώτα, για να να στείλει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία της θαλάσσιας βιοπικιλότητας.

Τα νερά της Μεσογείου είναι το καταφύγιο για δεκάδες σπάνια είδη, τα οποία κινδυνεύουν από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που προκαλείται μεταξύ άλλων και λόγω της υπερκατανάλωσης ενέργειας. Δεδομένου λοιπόν πως τα είδη αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, η Ώρα της Γης για φέτος είναι αφιερωμένη στη θάλλασα και τη βιοποικιλότητά της.

Με δεδομένο ότι τα νερά της Μεσογείου αποτελούν καταφύγιο για δεκάδες είδη που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, η φετινή Ώρα της Γης, είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και τη μοναδική βιοποικιλότητά της.

Χιλιάδες πολίτες σε όλόκληρη την Ελλάδα αναμένεται πως θα συμμετάσχουν στην Ώρα της Γης, παίρνοντας μέρος σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης. Παράλληλα ήδη δεκάδες φορείς, επιχειρήσεις και οργανισμοί της χώρας, αναλαμβάνουν δράση ώστε να δώσουν μία επιπλέον βοήθεια και ώθηση στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ιστορικά και σύγχρονα εμβληματικά σημεία της χώρας, όπως ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, ο Λευκός Πύργος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όπως επίσης και αρκετοί δήμοι μεταξύ των οποίων, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αμυνταίου, Μονεμβασίας, Καρπενησίου, η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η εταιρεία Teleperformance, και τα καταστήματα NEF-NEF, συνασπίζουν τις δυνάμεις τους, ώστε να είναι ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα πως η προστασία του πλανήτη μας, της θάλλασαν και των ειδών της, είναι καθήκον όχι των λίγων, αλλά όλων μας.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δέκα χρόνια μετά, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση για το περιβάλλον που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Πολίτες, οργανισμοί και επιχειρήσεις από 7.000 πόλεις σε περισσότερες από 170 χώρες έχουν στείλει έκτοτε το δικό τους μήνυμα.

Γι’ αυτό, πάρε κι εσύ μέρος σε αυτή την μαζική κίνηση που δε θα επηρεάσσει καθόλου την καθημερινότητά σου, αλλά θα έχει τεράστια σημασία για τη Γη, που στο κάτω – κάτω, είναι το σπίτι σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;