Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!
Η Αθήνα από τον Απρίλιο θα γίνει παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου και για έναν χρόνο θα γίνει του... βιβλίου!

Πάμε να δούμε 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

1. Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι μία πρωτοβουλία της UNESCO, του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του ΟΗΕ. Ξεκίνησε το 2001, μετά από πρόταση της ισπανικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκδοτών και η ιδέα προέκυψε μετά από τη μεγάλη αποδοχή που είχε η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

2. Ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και η διοργάνωση διαρκεί από τις 23 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων) έως τις 22 Απριλίου του επόμενου έτους

3. Στη διαδικασία επιλογής πόλης, συμμετέχουν, μαζί με την UNESCO, οι 3 σημαντικότεροι παγκοσμίως φορείς της βιομηχανίας του βιβλίου:

η Διεθνής Συνομοσπονδία Εκδοτών
η Διεθνής Συνομοσπονδία Βιβλιοθηκών
και η Διεθνής Συνομοσπονδία Βιβλιοπωλών

4. Από τη Μαδρίτη, στην Αλεξάνδρεια, λίγα χρόνια αργότερα στο Άμστερνταμ, το Μπουένος Άιρες και τη Μπανγκόκ, για να φτάσει πλέον στη δική μας Αθήνα.

5. Τι να περιμένουμε;

Δεκάδες εκδηλώσεις θα διοργανώνονται καθημερινά σε κάθε γωνιά της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων και όλους τους εκδοτικούς οίκους. Αναγνώσεις σε τοποθεσίες απρόσμενες για τους περαστικούς, αλλά και στρογγυλά τραπέζια με αγαπημένους έλληνες και ξένους συγγραφείς, καθώς και αναλύσεις σε βάθος για τους βιβλιοφάγους σε περισσότερα από 30 ιδρύματα, ινστιτούτα και βιβλιοθήκες σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας. Η Αθήνα για έναν χρόνο θα μεταμορφωθεί σε έναν απέραντο χώρο πολιτισμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;