Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Αυτές είναι οι αιτήσεις που απορρίπτονται αυτόματα!
Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Δείτε αναλυτικά!

Ανοιχτές είναι οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, idika.gr, από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018.

Μάλιστα από σήμερα, 26 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΚΟΤ Β.

Ωστόσο, φαίνεται πως κάποιες αιτήσεις δικαιούχων απορρίπτονται αυτόματα από το σύστημα.

Πρόκειται για όσους έχουν ξεπεράσει τις 1.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο σε κατανάλωση, με αποτέλεσμα το σύστημα να τους απορρίπτει.

Τα 6 βήματα για την υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν είστε δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησης σας έχει εγκριθεί πριν από τους τελυταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνετε τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

Όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης

Τα όρια τετραμηνιαίας (120 ημερών) κατανάλωσης για τιμολόγηση με Κ.Ο.Τ. Α και Κ.Ο.Τ. Β είναι τα παρακάτω:

 

1 άτομο 1.400 kWh
μονογονεϊκή + 1 ανήλικος ή 2 ενήλικοι 1.500 kWh
μονογονεϊκή + 2 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 1 ανήλικος 1.600 kWh
μονογονεϊκή + 3 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 2 ανήλικοι ή 3 ενήλικοί 1.700 kWh
μονογονεϊκή + 4 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 3 ανήλικοι ή 3 ενήλικοί + 1 ανήλικος 1.800 kWh
μονογονεϊκή + 5 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 4 ανήλικοι ή 3 ενήλικοί + 2 ανήλικος ή 4 ενήλικοι 2.000 kWh

 

Διαδικασία ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ

1. Οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κ.Ο.Τ. υποβάλλονται οποτεδήποτε εντός του έτους, ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του προγράμματος με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet.

2. Η αίτηση υποβάλλεται από τον/την ενήλικο/ενήλικη υπόχρεο ή το/τη σύζυγο του/της υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού, με την πρόσθετη προϋπόθεση η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για την οποία αιτείται την έκπτωση να είναι στο όνομά του/της ή του/της συζύγου του/της.

3. Σε περίπτωση που η παροχή δεν αντιστοιχεί στον/στην αιτούντα/αιτούσα ή το/τη σύζυγο του/της, πρέπει πριν από την υποβολή της αίτησης για την ένταξη στο Κ.Ο.Τ. να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες κάθε φορά διαδικασίες, ώστε ο λογαριασμός να εκδίδεται στο όνομά του/της ή του/της συζύγου του/της και να αναγράφει τη διεύθυνση της κύριας κατοικίας του.

4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υποβολή της αίτησης αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της. Οι αιτούντες δηλώνουν υποχρεωτικά στην αίτηση τα στοιχεία επικοινωνίας τους και συγκεκριμένα, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

5. Η αίτηση μπορεί να ακυρωθεί από τον αιτούντα, ανεξάρτητα από το αν έχει υποβληθεί οριστικά ή όχι, και να υποβληθεί νέα. Εγκεκριμένη αίτηση μπορεί να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί οποτεδήποτε από τον αιτούντα.

6. Σε περίπτωση αλλαγής της διεύθυνσης της κύριας κατοικίας του νοικοκυριού ο δικαιούχος υποχρεούται να ανακαλέσει την εγκεκριμένη αίτησή του, ανεξάρτητα από το αν έχει προβεί σε αλλαγή του δικαιούχου της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του προμηθευτή που τον εκπροσωπεί.

7. Άτομα που έχουν δηλώσει στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ότι φιλοξενούνται δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Κ.Ο.Τ., ανεξάρτητα από τον αριθμό των ημερών της φιλοξενίας.

8. Για την κατηγορία Κ.Ο.Τ. Α διενεργείται έλεγχος ως προς την ύπαρξη εγκεκριμένης αίτησης για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) εντός των τελευταίων 2 μηνών από την υποβολή της αίτησης για ένταξη στο Κ.Ο.Τ. Για την ολοκλήρωση της υποβολής αίτησης για ένταξη στην κατηγορία Κ.Ο.Τ. Α δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου συναίνεση όλων των μελών του νοικοκυριού για την αναζήτηση των στοιχείων που δηλώνονται από τους αρμόδιους φορείς, με την προϋπόθεση η σύνθεση του νοικοκυριού που δηλώνεται στην αίτηση για ένταξη στο Κ.Ο.Τ. Α να ταυτίζεται με αυτήν που έχει δηλωθεί για τη χορήγηση του ΚΕΑ.

9.Η αίτηση του ΚΕΑ πρέπει να έχει εγκριθεί με δικαιούχο τον αιτούντα την ένταξη στο Κ.Ο.Τ. Α ή τον/τη σύζυγό του/της. Αν δεν υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ κατά τα παραπάνω η αίτηση για ένταξη στο Κ.Ο.Τ. Α δεν γίνεται δεκτή και διενεργείται έλεγχος για την ένταξη στην κατηγορία Κ.Ο.Τ. Β.

10.Για την κατηγορία Κ.Ο.Τ. Β ο έλεγχος των κριτηρίων ένταξης διενεργείται εκ νέου. Κατά την επεξεργασία της αίτησης, ζητείται η συναίνεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους TAXISnet για αναζήτηση των στοιχείων που δηλώνονται από τους αρμόδιους φορείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;