Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς!

Από neolaia.gr Team 12 Φεβρουαρίου 2018

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Δείτε αναλυτικά!

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 όμως τα προβλήματα με το θέμα των φιλοξενούμενων, ακόμα δεν έχει βρει τη λύση του και αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις.

Την 1η Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με την οποία αλλάζουν οι κατηγορίες δικαιούχων και τα κριτήρια ένταξης στο ΚΟΤ.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται,  στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.(idika.gr). Αίτηση για ένταξη στο νέο ΚΟΤ πρέπει να υποβάλουν στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ.

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Αριθμό Παροχής)

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον:

  • τον αριθμό ΑΜΚΑ τους
  • τον ασφαλιστικό τους φορέα
  • τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του κρατικού ασφαλιστικού φορέα, στον οποίο υπάγεται ο ασθενής, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς. Στην περίπτωση που ο ασθενής είναι ανασφάλιστος, τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο.
  • ότι έχουν στην κατοχή τους την ανωτέρω βεβαίωση

Οι δικαιούχοι οφείλουν να διατηρούν το πρωτότυπο της σχετικής βεβαίωσης για όσο διάστημα είναι ενταγμένοι στο ΚΟΤ και να την προσκομίζουν σε περίπτωση σχετικού ελέγχου. Η ύπαρξη και η ακρίβεια του περιεχομένου της βεβαίωσης και η ακρίβεια των στοιχείων της υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών.

 

Μάθε περισσότερα για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ εδώ!