ΟΑΕΔ: Πότε θα εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες για τις 7.180 θέσεις ανέργων σε Δήμους;
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Λήγει επιτέλους η περίοδος αναμονής για όσους έχουν κάνει αίτηση για τις θέσεις εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ σε 34 δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δημοσιεύσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τους προσωρινούς πίνακες των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (β’ φάση).

Η ανακοίνωση αφορά τις 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης με συμβάσεις οκτώ μηνών, σε 34 δήμους όλης της χώρας, οι οποίοι είναι θύλακες υψηλής ανεργίας. Από την εξέταση των ηλεκτρονικών αιτήσεων που υποβλήθηκαν το διάστημα 14 – 27 Δεκεμβρίου προέκυψαν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα αναρτηθούν στους προσωρινούς πίνακες. Όσοι επιλεχθούν τελικά να καλύψουν τις θέσεις αυτές, θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, με όρους πλήρους απασχόλησης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει να είναι υποχρεωτικά άνω των 18 ετών και να έχουν εγγραφεί στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού. Επίσης, προτεραιότητα έχει δοθεί σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών. Στο πλαίσιο της μοριοδότησης βάσει της οποίας γίνεται η τελική επιλογή, όφελος είχαν και όσοι βρίσκονται με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%, αλλά και εκείνοι οι άνεργοι που έχουν οικογένεια με ανήλικα τέκνα.

Αποδοχές ωφελουμένων:
Α) Όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λάβουν 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ το μήνα.
Β) Όσοι είναι έως 25 ετών, θα λάβουν 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 431,75 ευρώ το μήνα.

Μάθε όλα τα νέα του ΟΑΕΔ εδώ!

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
6'
76 - 71
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;