Σπουδές στο εξωτερικό: Τα 5 πρώτα βήματα πριν τη μεγάλη απόφαση!
Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μεγάλη απόφαση για αυτό πρέπει να το σκεφτείς καλά!

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι πιστεύεις αυτό που χρειάζεσαι για να «πάει» η μόρφωση σου, ένα βήμα παραπέρα; Τότε ξεκίνα την αναζήτηση!

Πολλοί φοιτητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό καθώς υπάρχουν πολλά benefits αλλά πρέπει να μελετήσεις καλά τη σκέψη σου αυτή, αν ανήκεις στη μερίδα που θέλει να πάρει πτυχίο ή να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να φύγεις για άγνωστες πολιτείες, δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις!

  1. Είσαι μοναδικός/η και η απόφαση σου πρέπει να γίνει με τα δικά σου κριτήρια και μόνο. Σκέψου τι είναι αυτό που αναζητάς σε επίπεδο εκπαίδευση και πως θα σε ωφελήσει στο μέλλον. Μην κινηθείς έχοντας ως γνώμονα αυτά που σου είπαν οι άλλοι.
  2. Κάνε έρευνα. Ξεκίνα με μια απλά αναζήτηση στο διαδίκτυο. Χρησιμοποίησε λέξεις «κλειδιά» για την αναζήτηση σου όπως πανεπιστήμια στο εξωτερικό, σπουδές στο εξωτερικό και άλλες για να δεις τι συμβαίνει. Διάβασε τι προσφέρουν και πως θα σε βοηθήσουν με τη μετάβαση σου!
  3. Διάλεξε χώρα. Υπάρχουν πολλές χώρες στο εξωτερικό που βοηθούν σημαντικά τους σπουδαστές από άλλες χώρες . Δημοφιλέστερες χώρες για σπουδές είναι η Αγγλία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και πολλοί αποφασίζουν να μεταβούν στην Αμερική με σκοπό να μείνουν μόνιμα εκεί και να εργαστούν.
  4. Να έχεις ανοιχτό μυαλό. Μπορεί να ξύπνησες μια ωραία μέρα και να είπες στον εαυτό σου πως θα ήθελες να σπουδάσεις στο Παρίσι αλλά ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό που θες να κάνεις. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τις μέχρι τώρα δυνατότητες σου αλλά και τις αντοχές σου. Δεν είναι αστείο!
  5. Κάνε ένα οικονομικό πλάνο και δημιούργησε ένα εικονίκο budget. Οι σπουδές στο εξωτερικό πολλές φορές μπορεί να σε ξεγελάσουν. Πρέπει να προετοιμαστείς και οικονομικά για αυτό που έρχεται διότι αν δεν το κάνεις θα δημιουργηθούν μικροπροβλήματα που θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη!

Δες και αυτό: Ετοιμάζεσαι για σπουδές στο εξωτερικό; Δες τους 4 τρόπους για να βελτιώσεις τα αγγλικά σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1