Τα 10 πιο
Μόνο οι πολύ τολμηροί θα τα επισκεφτούν!

2. Βίλα Καλλέργη – Πικέρμι

Από τα πιο γνωστά σπίτια που έχουν μείνει στην ιστορία ως “στοιχειωμένα” είναι και η Βίλα Καλλέργη στο Πικέρμι. Υποστηρίζεται, πως το οίκημα οικοδομήθηκε ανάμεσα στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα από τον Περικλή Καλλέργη, επιστάτη της οικογένειας Σκουζέ.

Ο μύθος λέει, πως ο Καλλέργης σκότωσε την γυναίκα του  και έπειτα αυτοκτόνησε. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, που υποστηρίζει, πως ήταν ανύπανδρος και πως απλώς αυτοκτόνησε. Κατά την διάρκεια της Κατοχής η βίλα χρησιμοποιήθηκε από τον Ιταλικό στρατό ως τοπικό φρουραρχείο, στα υπόγεια της οποίας γίνονταν βασανιστήρια.

Οι μετέπειτα ένοικοι του σπιτιού έμεναν για μικρά μόνο χρονικά διαστήματα και κάποιοι από αυτούς, διηγούνται ιστορίες, πως άκουγαν για αρκετή ώρα έναν παράξενο ήχο σαν σύρσιμο συνιδευόμενο από έναν περίεργο ήχο σαν ουρλιαχτό.

Ένας από τους βασικούς λόγους, που όξυνε ακόμα περισσότερο το θρύλο του στοιχειωμένου σπιτιού, ήταν η αρχιτεκτονική του, η οποία θεωρήθηκε από κάποιους ιδιόρρυθμη (ακολουθεί τον προσανατολισμό των εκκλησιών), έχει δυο καμάρες στην στέγη με ηλιακά σχέδια κ.π.α., ενώ η τοποθεσία στις αρχές του αιώνα ήταν ερημική και άρα ιδανική για πνευματιστικές συνάξεις.

Σήμερα η Βίλα Καλλέργη δεν υπάρχει, καθώς κατεδαφίστηκε το 1995. Πλέον στην τοποθεσία αυτή υπάρχει ένα super market και διάφορες μεζονέτες , αλλά και σπίτια. Ποτέ ξανά από κανέναν υπάλληλο ή κάτοικο της περιοχής δεν έγινε αναφορά για κάποιο μεταφυσικό φαινόμενο.

Προηγούμενο   Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 6 
 4 
 4 
 2