Άλαν Πάτον: 8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον συγγραφέα! (photos)
Μάθε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για τον Άλαν Πάτον!

H Google τιμά σήμερα τον συγγραφέα και ακτιβιστή,  Άλαν Πάτον με ένα doodle.

Ο Άλαν Πάτον έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, με το βιβλίο του Cry, the Beloved Country, το οποίο μιλούσε για τη Νότια Αφρική αλλά και για την ισότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτου φύλου και καταγωγής.

Έχοντας υποστεί από νεαρή ηλικία, σωματική βία, ο συγγραφέας θέλησε να αλλά ξει το σωφρονιστικό σύστημα και ήθελε να δείξει στον κόσμο πως όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρξουμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

«Πολέμησε» το γνωστό «απαρτχάιντ» ( είναι όρος που προέρχεται από τη γλώσσα Αφρικάνς και τα ολλανδικά και σημαίνει διαχωρισμός (apart = χωριστός) – μια πολιτική που ξεκίνησε το Εθνικό Κόμμα στη Νότια Αφρική το 1948 για να σταματήσουν οι «μίξεις» των μη λευκών και λευκών ανθρώπων αλλά ευτυχώς μετά από πολύ αγώνα καταργήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1991.

Άλαν Πάτον: Ο Νοτιοαφρικανός συγγραφέας έχει την τιμητική του στη Google

Δες παρακάτω κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον Άλαν Πάτον

  • Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1903 στο  Pietermaritzburg
  • Πέθανε στις 12 Απριλίου του 1988
  • Η πρώτη του δουλειά ήταν δάσκαλος στο  Ixopo High School
  • Όταν ζήτησε να βρεθεί ως εθελοντής στο Β’Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του.
  • Κατάφερε να αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα όταν έγινε διαχειριστής του  σωφρονιστηρίου Diepkloof, για νεαρούς μαύρους παραβάτες
  • Το «Cry, the Beloved Country» ήταν το μεγαλύτερο έργο του.
  • «Πολέμησε» με έντονους τρόπους το απαρτχάιντ (τη φυλετική διάκριση)
  • Ήταν ακτιβιστής και ζητούσε την ισότητα!

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
8'
2 - 0
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;