Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Δόθηκε τελικά παράταση για την πληρωμή τους;
Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Δείτε αναλυτικά!

Σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, θα παρθεί η απόφαση για το κατά πόσο θα δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής που αφορά τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018.

Έως τις 2 Ιανουαρίου, ωστόσο παραμένει η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής, αλλά και τραπεζικής κατάθεσης για τα τέλη κυκλοφορίας 2018, εφόσον η καταληκτική ημερομηνία που είναι η 31η Δεκεμβρίου, είναι αργία και έτσι σύμφωνα με το νόμο η πληρωμή μεταφέρεται για την πρώτη επομένη εργάσιμη ημέρα.

Ωστόσο χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ερωτήθηκε για το θέμα της προθεσμίας και τόνισε ότι αναμένει σήμερα το μεσημέρι τα σχετικά στοιχεία από την ΑΑΔΕ για να εξεταστεί αν μπορεί να δοθεί κάποια παράταση ή αν χρειάζεται να δοθεί κάποια παράταση.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονται έως την Τρίτη 2/1 και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα του καταβληθεί πρόστιμο και θα ανγκαστεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Όσοι φορολογούμενοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

Όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν αποπληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας 2018 που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία.

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν μαζί οι φορολογούμενοι:

  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
  • Πινακίδες
  • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
  • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;