Η Γιάννα Βασιλείου μιλάει στο neolaia.gr
Με αφορμή τις εμφανίσεις της στον Σταυρό Του Νότου club, η Γιάννα Βασιλείου μιλάει στο neolaia.gr

Η Γιάννα Βασιλείου κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια και μέσα από δύο προσωπικά album, να ξεχωρίσει ως μια τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια με προσωπικό στίγμα και ύφος.

Πριν λίγους μήνες η κυκλοφορία του cd «Γυάλινος Κόσμος» συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές, ενώ η jazzy διασκευή της στο «Εφτά τραγούδια θα σου πω» του Μάνου Χατζιδάκι, ήταν από τις πιο ιδιαίτερες που έχουν γίνει πάνω σε τραγούδι του σπουδαίου συνθέτη.

Περισσότερα για τις εμφανίσεις της στον Σταυρό Του Νότου, εδώ.

Ποια είναι η πρώτη σου ανάμνηση από τη μουσική;

Να κάθομαι στο πιάνο μελετώντας το “Ροζ”. Είναι ένα βιβλίο για αρχάριους που έχουν μελετήσει όλοι στα πρώτα τους βήματα.

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε ο προσωπικός σου δίσκος “Γυάλινος Κόσμος”. Τι σημαίνει για σένα η συγκεκριμένη δουλειά;

Με το δίσκο αυτό σας παρουσιάζω όλες τις πτυχές του εαυτού μου, του δικού μου κόσμου, που μπορεί να φαίνεται κάποιες φορές λείος γυάλινος, αλλά είναι αντίστοιχα εύθραυστος και ευαίσθητος.

Ακολουθείς κάποια “συνταγή” όταν γράφεις μουσική; Έχει κάποια προσωπική “ιεροτελεστία”;

Η μόνη συνταγή είναι ακριβώς να μην υπάρχει καμία συνταγή και οδηγία. Θα γράψω ό,τι μου έρθει, όταν και αν μου έρθει. Ζω συχνά τις στιγμές που ακούω κάτι στον ύπνο μου και σηκώνομαι και ηχογραφώ μες τη νύχτα. Το δεύτερο που κάνω όμως πάντα είναι να κάτσω στο πιάνο ή να πιάσω την κιθάρα μου για να εναρμονίσω αυτό που προέκυψε στο μυαλό μου.

Τι σε επηρεάζει περισσότερο μουσικά; Από που εμπνέεσαι;

Πιστεύω πως ο καθένας μας μουσικά είναι ο συνδιασμός όλων των ακουσμάτων που έχει αποκτήσει ή αναζητήσει από μικρό παιδί. Βάζοντας μαζί και τα στοιχεία της προσωπικότητάς του ο κάθε δημιουργός, συν όσα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά, συμπληρώνεται νομίζω αυτό που αποκαλούμε “έμπνευση”.

Έχεις στο μυαλό σου κάποιους καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες πολύ να συνεργαστείς;

Ανήκω σε μία γενιά ταλαντούχων καλλιτεχνών που αντιμετωπίζει με πολύ σεβασμό τη μουσική. Θα ήθελα πάρα πολύ λοιπόν να συνεργαστώ με παιδιά της ηλικίας μου και να μπλέξουμε τους κόσμους μας.

Τι να περιμένουμε να δούμε στις εμφανίσεις σου στο Σταυρό του Νότου;

Είναι ένα ανανεωμένο και πιο δυναμικό live από όσα έχω παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Με μία ομάδα έξι υπέροχων μουσικών και καλεσμένους μου το Νίκο Ζαδέ και τον Αντώνη Βλάχο. Ένα ακόμη άνοιγμα στο γυάλινό μου κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;