Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού: Δες πότε θα βγει η καινούρια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
Η καινούρια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται!

∆ύο χρόνια µετά τον Αστακό, ο Γιώργος Λάνθιµος συνεργάζεται -παραδοσιακά- στο σενάριο µε τον Ευθύµη Φιλίππου και σκηνοθετεί το Θάνατο του Ιερού Ελαφιού µε
τους Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan (’71), Raffey Cassidy (Tomorrowland), Sunny Suljic (The Unspoken), Bill Camp (12 Years a Slave) και την Alicia Silverstone (Clueless). Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ Καννών και έφυγε µε το βραβείο Σεναρίου. Χτίζοντας ένα ιδιόµορφο ψυχολογικό θρίλερ, οι δηµιουργοί επιστρέφουν σε ένα κλειστοφοβικό οικογενειακό περιβάλλον, πιο σκληροπυρηνικό από τον Κυνόδοντα που τους έβαλε στον παγκόσµιο χάρτη και επικαλούνται ήδη από τον τίτλο µια σχέση µε τον αρχαίο µύθο της Ιφιγένειας και τον χειροπιαστό τρόµο που κλιµακώνεται σε θυσία. Οι διάλογοι είναι απολαυστικοί, διαβολικά και παγερά αστείοι, συνεπείς στο -δυσανάλογα των τραγικών περιστάσεων ανέκφραστο- ύφος της σεναριακής οµάδας. Ο σκηνοθέτης ενορχηστρώνει µεγαλειώδεις και στυλιζαρισµένες λήψεις και οι διάσηµοι πρωταγωνιστές συµµορφώνονται απόλυτα στο αλλόκοτο, παγερό και βασανιστικό κλίµα της ταινίας.
Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού διακατέχεται από µια ξεκάθαρα ανίερη διάθεση και για αυτό προσφέρει µία µοναδική κινηµατογραφική εµπειρία, µε διεστραµµένα σπαρταριστές σκηνές που απασχολούν κοινό και κριτικούς πολύ µετά την προβολή της ταινίας.

Σύνοψη της υπόθεσης

Ο Steven (Colin Farrell) είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος µε την Anna (Nicole Kidman), µία καταξιωµένη οφθαλµίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισµένοι µε τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Kim (Raffey Cassidy) και τον δωδεκάχρονο Bob (Sunny Suljic). O Steven έχει αναπτύξει φιλική σχέση µε τον Martin (Barry Keoghan), ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο µοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγµατα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Martin στην οικογένειά του, αναστατώνοντας τον κόσµο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάµεσα σε µια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.
∆ιάρκεια: 121’

Έρχεται στις 2 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;