Έρχεται ο χειμώνας! Δες 10 τροφές κατά της ξηροδερμίας!
Απόλαυσε τον ερχόμενο χειμώνα χωρίς ξηροδερμία και dry patches!
Winter is coming… και μαζί με αυτόν και μια γερή δόση ξηροδερμίας για να ολοκληρωθεί το look της λεπρής και αυτόν τον χειμώνα! Τσέκαρε 10 φαγητά που προλαμβάνουν την ξηροδερμία και θα σε κρατήσουν μακριά απο την Σπιναλόγκα!

1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά.


Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο και προσδίδει σφριγηλό δέρμα. Σύμφωνα με μελέτες οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες και λιγότερη ξηρότητα στο δέρμα.

2. Ρόδι.


Οι άνθρωποι έχουν την τάση να καταναλώνουν λιγότερα φρούτα και λαχανικά τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να παίρνουν λιγότερα πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Το ρόδι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τις uv ηλιακές ακτίνες, είναι αντιφλεγμονώδεις και αυξάνουν τη ροή του αίματος. Οι σπόροι του είναι επίσης πλούσιοι σε ελλαγικό οξύ που εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου και τη δημιουργία ρυτίδων.

3. Αυγά.


Γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, τα αυγά είναι πλούσια στις βιταμίνες του δέρματος Α και Ε, καθώς και σε βιταμίνη Β5, που ενισχύει την παραγωγή των κερατινοκυττάρων, τα οποία υποστηρίζουν την υγιή λειτουργία του δέρματος. Περιέχουν επίσης βιταμίνη D που καταπολεμά τη φλεγμονή.

4. Γλυκοπατάτες


Πλούσιες σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη, οι γλυκοπατάτες βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας και τη συγκράτηση της υγρασίας. Συνδυάστε τις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να ενισχύσετε την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό στο μέγιστο!

5. Καρύδια.


Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να «κλειδώνουν» την υγρασία και να προστατεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας. Περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτικά από τους άλλους ξηρούς καρπούς και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

6. Εσπεριδοειδή.


Πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, λάιμ, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, εξαφανίζει τις πανάδες και προστατεύει από τηω φθορά απο τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες.

7. Ηλιόσποροι.


Όντας εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, οι ηλιόσποροι συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος. Προστατεύουν επίσης από τις ελεύθερες ρίζες και τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Μια χούφτα ηλιόσπορων παρέχει την αναγκαία ποσότητα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων για την τόνωση της επιδερμίδας και σεληνίου που καταπολεμά τις λοιμώξεις του δέρματος.

8. Στρείδια.


Αποτελούν την καλύτερη πηγή ψευδαργύρου, μιας ουσίας που ενισχύει την αναπαραγωγή των κυττάρων και βοηθά στην ταχύτερη επούλωση. Ο ψευδάργυρος βοηθά επίσης στην απορρόφηση των απαραίτητων λιπαρών οξέων που τρέφουν το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει ακμή, έκζεμα και ψωρίαση.

9. Σολομός.


Ο βασιλιάς των ψαριών είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, εξισορροπεί την υγρασία της επιδερμίδας και καταπολεμά τη φλεγμονή στο σώμα. Τα ψάρια των ωκεανών είναι επίσης μια από τις ελάχιστες πηγές βιταμίνης D, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, καθώς καταπολεμά την ακμή, το έκζεμα, και το κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα.

10. Σιτέλαιο.


Τα καλά λιπαρά δίνουν λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα και προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι τοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες. Το σιτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και προσφέρει αξεπέραστη ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου.
Δες εδώ! Αυτά είναι τα σημάδια ότι χρησιμοποιείς λάθος κρέμα για την επιδερμίδα σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1