7 φυσικές λύσεις για το κρυολόγημα
7 λύσεις κατά του κρυολογήματος για να γίνεις καλά σε χρόνο dt!

Η απότομη αλλαγή του καιρού έφερε μαζί και “απότομες” ιώσεις και κρυολογήματα παντού σαν επιδημία και guess what? Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις για αυτό.

Αυτά που μπορείς να κάνεις ωστόσο είναι να πάρεις κάποια προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποίησεις τις πιθανότητες να κολλήσεις “πολύ”, και άν είσαι απο αυτούς που έχουν ήδη κολλήσει…stick around και διάβασε την σπιτική “συνταγογράφηση” που σου ετοιμάσαμε!

 

1. Τσάι με λεμόνι, μέλι, τζίντζερ και λίγο πιπέρι καγιέν: 

Ο απόλυτος αντισηπτικός συνδυασμός. Το τσάι περιέχει φλαβονοειδή που ενισχύουν τον οργανισμό. Το λεμόνι και το μέλι είναι γνωστά αντισηπτικά, οπότε δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των ιών και των μικροβίων. Το τζίντζερ το μειώνει τον πυρετό, τη ρινική συμφόρηση και τους πόνους στις αρθρώσεις που προκαλούνται λόγω της γρίπης. Είναι επίσης αντιμικροβιακό και αναλγητικό. Και το πιπέρι καγιέν ενισχύει φούλ το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

2. Χαμομήλι με μέλι.

Το χαμομήλι θεωρείται καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες με αντιμικροβιακή δράση. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, απαλλάσσοντας μας από τα κρυώματα και τις ιώσεις που «κολλάμε» όταν το ανοσοποιητικό μας είναι πεσμένο.

 

3. Κοτόσουπα.

Το απόλυτο φάρμακο για το κρυολόγημα! Πολλοί ερευνητές μελέτησαν τα οφέλη της κοτόσουπας και διαπίστωσαν ότι μια ουσία, η καρνοσίνη που προκύπτει από τη διαδικασία του βρασμού του κοτόπουλου, βοηθά το ανοσοποιητικό. Αν ληφθεί υπόψη ότι στην κοτόσουπα περιέχονται και πολλά λαχανικά, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ο οργανισμός δέχεται βομβαρδισμό βιταμινών και αναρρώνει πιο γρήγορα.

 

4. Βιταμίνη C.

Αν είστε από εκείνους που έχουν επάρκεια σε βιταμίνη C, τότε δε θα σας βοηθήσει πολύ, και ο οργανισμός σας θα αποβάλλει την περιττή ποσότητα. Αν πάλι ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού δεν είναι από τα αγαπημένα σας, τότε καλό θα είναι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας είτε τρώγοντας ή πίνοντας πορτοκάλι και εσπεριδοειδή γενικά, είτε παίρνοντας κάψουλες ή αναβράζοντα δισκία βιταμίνης C.

 

5. Νερό. 

Κατα τη διάρκεια του κρυολογήματος ο οργανισμός δεν πρέπει να αφυδατώνεται, γι’αυτό φρόντισε να πίνεις σταδιακά και σταθερά κατα τη διάρκεια της ημέρας.

 

6. Γαργάρες με αλατόνερο.

Ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, είναι ιδανικό για τον ερεθισμένο λαιμό και το λαιμό. Το αλάτι επίσης λειτουργεί ως εξαιρετικό αντιμικροβιακό.

 

7. Hot toddy.

H βρετανική λύση στο κρυολόγημα! Οι Άγγλοι το λατρεύουν καθώς θεωρούν ότι ένα φλιτζάνι τσαγιού με ένα δάχτυλο ζεστό ουίσκι και μέλι, είναι ό,τι πρέπει για την αποσυμφόρηση του ρινικού συστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;