Υλικά
3-4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. στιγμιαίου εσπρέσο σε σκόνη
1/8 κ.γ. κανέλα
1 3/4 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
55 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το κακάο, τη σκόνη εσπρέσο και την κανέλα. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα συστατικά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας και πάλι μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη σε κομμάτια και το αφήνουμε μέχρις ότου αρχίσει να σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί το μίγμα μας και μαγειρεύουμε μέχρι το ρόφημα να δέσει ελαφρώς, περίπου 2-3 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε. Η σοκολάτα θα γίνεται όλο και πιο πηχτή.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Logistics
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης