Ψάχνεις σπίτι; Tips & tricks για την επιλογή του κατάλληλου διαμερίσματος
Δές συμβουλές που θα σε αποτρέψουν απο πολύ κακές επιλογές!

Εφόσον διαβάζεις αυτό το άρθρο είσαι μάλλον σε αναζήτηση φωλίτσας. Επειδή οι μετακομίσεις είναι ο, τι πιο ψυχοφθόρο υφίσταται γενικά καλό θα ήταν να γίνει πολύ καλή έρευνα και αναζήτηση σπιτιού για να μην καταλήξεις…νομάς! Δές παρακάτω χρήσιμα tips & tricks για να βρείς το κατάλληλο σπίτι για σένα.

1. Η περιοχή.

Πού βρίσκεται αυτό το σπίτι σε σχέση με τη δουλειά ή την περιοχή της καθημερινής δράσης σου;

Ένα φθηνότερο διαμέρισμα, αλλά σε μεγάλη απόσταση από τη δουλειά σου, δεν θα σου εξοικονομήσει χρήματα, απεναντίας θα ξοδεύεις περισσότερα στις μετακινήσεις. Πρώτο και βασικότερο κριτήριο, λοιπόν, είναι η περιοχή.

 

2. H Συγκοινωνία. Εκτός και αν γουστάρεις να κάνεις γάμπες σαν τον Καραγκούνη.

Όσο πιο κοντά στο μετρό ή σε στάσεις άλλων μέσων μεταφοράς βρίσκεται, τόσο το καλύτερο – ακόμη κι αν δεν κυκλοφορείς με τα Μέσα, σίγουρα κάποιες στιγμές θα σου φανούν χρήσιμα.

 

3. H γειτονιά. Το χούντ. Το γκέτο.

Κάνε μια βόλτα στην υποψήφια νέα γειτονιά σου και κόζαρε την περιοχή. Αφενός για το αν σας αρέσει και την νιώθεις κούλ και ασφαλή, και αφετέρου για πρακτικούς λόγους.

Αν υπάρχει κάποιο bar πχ ακριβώς κάτω από το σπίτι σου, τότε μάλλον θα υποφέρεις από καθημερινή φασαρία. Πρόμπλεμ. Δές επίσης χοντρικά τι γείτονες θα έχεις κοντά σου για να ξέρεις τι να περιμένεις.

Από την άλλη, χρειάζεσαι σε μια λογική ακτίνα περπατήματος ένα supermarket, έναν φούρνο, ένα φαρμακείο, περίπτερο και άλλα χρήσιμα μαγαζιά για τις καθημερινές σας ανάγκες.

 

4. Κοινόχρηστα. Ή μάλλον “άχρηστα”.

Άν και θα ήταν ιδανικό να αποφύγετε τέτοιου είδους επιπρόσθετα έξοδα. Σε περίπτωση λοιπόν που βρείς κάποιο καλό deal και είναι γενικά αναπόφευκτα τα κοινόχρηστα ρώτα για τον μέσο όρο των κοινοχρήστων στην πολυκατοικία για να βεβαιωθείς πως δεν πρόκειται για κάποιο εξωφρενικό ποσό.

Επιπλεόν, μάθε την συχνότητα πληρωμής και ρώτα, αν δεν σε απασχολεί να έχεις κεντρική θέρμανση, αν είναι εφικτή η διακοπή παροχής πετρελαίου στο υποψήφιο διαμέρισμα.

Γιατι βαράει ο κούκος αηδόνι τον χειμώνα και κατα πάσα πιθανότητα, αν εργάζεσαι ή σπουδάζεις να λείπεις απο το σπίτι τις ώρες που ανοίγουν την θέρμανση.

 

5. Αιμ ε φάιερσταρτερ. Τουίστιντ φάιερσταρτερ. Για να μην γίνεις, δες το μέσο θέρμανσης.

Υπάρχει κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση; Πετρέλαιο ή φυσικό αέριο;

Σε περίπτωση κεντρικής θέρμανσης, ισχύουν όλα τα προαναφερθέντα και καταλήγουμε ξανά στο οτι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχει αυτόνομη θέρμανση με το μέσο θέρμανσης της επιλογής σας.

 

6. Μούχλα και υγρασία. Εκτός και αν είσαι φάν του Γκόλουμ οπότε παω πάσο.

Σε όσο καλή κατάσταση και να είναι το σπίτι που κοιτάτε δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε να σκαννάρετε το τοπίο για ενδείξεις μουχλας και υγρασίας καθότι αποτελούν παράγοντες που μπορούν να γίνουν κατασταλκτικοί για την υγεία σας και οχι μονο. Κοιτάξτε πάνω απο τα σοβατεπί και ψηλα και χαμηλά στους τοίχους.

Επίσης εμπιστευτείτε την οσφρήση σας. Η μυρωδιά της μούχλας, όσο καλά και να καθαριστεί ο χώρος, δεν κρύβεται.

 

7. Τρέχει, τρέχει τρέχει το νερο! Τα υδραυλικά μην ξεχάσεις.

Είναι το πιο συνηθισμένο σημείο φθοράς σε κάθε σπίτι, ιδίως αν είναι παλιό. Γι’αυτό τσεκάρουμε πάντοτε βρύσες για να δουμε σε πρώτο πλάνο αν λειτουργούν σωστά και έπειτα το ποιόν του νερού που βγάζουν αν είναι δηλαδή καθαρό η βρώμικο. Ελέγξτε για τυχόν διαρροές κάτω από τους νιπτήρες και για την σωστή λειτουργία όσον αφορά το καζανάκι και τον θερμοσίφωνα. Φροντίστε επίσης ο θερμοσίφωνας να μην βρίσκεται σε επαφή με χώρους οπου ξεκουράζεστε πχ πάνω απο το κρεβάτι σας, γιατι έχουν γίνει ατυχήματα ούκ ολίγες φορές.

 

8. Τζίζ. Δές τα ηλεκτρολογικά.

Ελέγξτε την λειτουργία του ηλεκτρολογικού πίνακα του σπιτιού, καθώς και το αν διαθέτει επαρκή αριθμό πριζών – και αν φυσικά αυτές είναι σε καλή κατάσταση ή κάποια χρειάζεται επιδιόρθωση. Σε περίπτωση που το σπίτι διαθέτει δικές του ηλεκτρικές συσκευές, ελέγξτε επίσης για την καλή λειτουργία τους και φροντίστε να αναφερθεί η καταστασή τους στο συμβόλαιο. Μην σας χρεώσουνε ήδη κατεστραμμένη συσκευή!

 

9. Να ειναι διαμπερές, ευάερο και ευήλιο. Εκτός και αν την έχετε δεί βαμπίρ και γουστάρετε τα μαυσωλεία.

Για τον ίδιο λόγο που δεν θα έμενες σε μια υπόγα, αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσεις πως δεν σε ψήνει ιδιάιτερα να μείνεις σε ένα σπίτι που ποτέ δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου. Επαρκής φυσικός φωτισμός και μπαλκονόπορτες που να επιτρέπουν τον αερισμό του διαμερίσματος είναι αρκετά σημαντικοί παράγοντες οικιακής «ευζωίας» και υγιεινής επίσης. Επιπλέον είναι περιττό να σπαταλάς πιο πολλα λεφτά σε ρέυμα γιατι θα χρειάζεσαι τα φώτα αναμμένα πιο συχνά.

 

10. Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι… Είναι δύσκολοι καιροί. Παίξε μπάλα και διαπραγματέυσου καλύτερη τιμή. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ρίξουν νερό στο κρασί τους οι ιδιοκτήτες προκειμένου να μην τους μείνει ξενοίκιαστο. Βάλε skill, γόητρο και επιχειρήματα και δούλεψε το!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;