Βρέθηκε πίνακας που απεικονίζει τη Μόνα Λίζα γυμνή!

Από Αναστασία Χρονοπούλου 29 Σεπτεμβρίου 2017

Βρέθηκε 2ος πίνακας της μυστηριώδους Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι!

Μαζί με όλες τις υπόλοιπες γυναίκες του πλανήτη εν έτει 2017 είπε και η Μόνα Λίζα να τα «πετάξει λίγο έξω» προκαλώντας χαμό και υστερία στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο τεράστιος πίνακας, φυλάσσεται από το 1862 στο Conde Museum, στο ανάκτορο Chantilly και ανήκει στη Αναγεννησιακή συλλογή.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε έπειτα από ένα μήνα εξετάσεων και ερευνών στο Λούβρο, οτι «σκίτσο είναι τουλάχιστον εν μέρει» φιλοτεχνημένο από τον αναγεννησιακό καλλιτέχνη.

«Έχει μία ποιότητα στον τρόπο που  έχουν αποδοθεί το πρόσωπο και τα χέρια που είναι πραγματικά αξιοσημείωτος», δήλωσε στην Figaro, ο συντηρητής Mathieu Deldicque.

«Είναι προφανώς μια προετοιμασία σχεδίου πριν μεταφερθεί σε πίνακα. Σήμερα βλέπουμε πολλές μικρές τρύπες γύρω από το πρόσωπο», πρόσθεσε.

O Μπρούνο Μοτίν, ο ειδικός συντηρητής του Λούβρου χρονολογεί το σκίτσο στην εποχή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ενω οι εξετάσεις δεν έχουν φανερώσει ακόμα την αλήθεια.

Μεγάλο ερώτημα τέθηκε καθώς βρέθηκε μία γραμμή στην κορυφή του σκίτσου που έχουν γίνει απο δεξιόχειρα ενώ ήταν γνωστό οτι ο Ντα Βίντσι ήταν αριστερόχειρας.

Η απάντηση ως προς το ποιός κρύβεται πίσω απο τη γυμνή χαμογελαστή γυναίκα αναμένεται να δοθεί σε 2 χρόνια στην 500ή επέτειο θανάτου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486