Πόσο επηρεάζει την δουλειά μιας γυναίκας η έμμηνος ρήση;
Αρκεί για να μειώσει την αποδοτικότητα της;

Η έμμηνος ρήση, λαϊκιστί “περίοδος”, είναι ένας σταθερός επισκέπτης στην ζωή κάθε γυναίκας. Άλλες φορές μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει πρόβλημα και άλλες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία (π.χ. απουσία από την γυμναστική, αποφυγή σεξουαλικά ενδιαφερομένου, νεύρα).

Κατά πόσο επηρεάζει, όμως, την αποδοτικότητα μιας γυναίκας στην δουλειά;

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Daily Mail ο Βρετανός γυναικολόγος Gedis Grudzinskas, οι εργοδότες θα έπρεπε να δίνουν στις γυναίκες τη δυνατότητα να απουσιάζουν από την δουλειά τους τις δύσκολες ημέρες καθώς ο πόνος και η εξάντληση που νιώθουν από την αιμορραγία μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση και την αποδοτικότητα τους.

Η πρακτική της άδειας για τις ημέρες περιόδου εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα, ωστόσο, στην Ευρώπη δεν έχει συζητηθεί ακόμη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1157 Αμερικανίδες που μίλησαν για το κατά πόσο η περίοδος επηρεάζει την αποδοτικότητά τους στο γραφείο.

Οι γυναίκες μίλησαν για τα συμπτώματα τους κατά την διάρκεια της περιόδου (όπως κράμπες, πόνοι, ημικρανίες), για το αν έλαβαν κάποια θεραπεία και αν ο εργοδότης τους, τους πρότεινε να μείνουν ή όχι στο σπίτι.

Το 80% απάντησε ότι ένιωθε αρκετό πόνο τις ημέρες της περιόδου. Ακόμη, σχεδόν όλες οι γυναίκες δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν παυσίπονα για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.

Ακόμη, οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι οι πόνοι της περιόδου ήταν τόσο δυνατοί που αναγκάστηκαν να πάρουν μια ημέρα άδεια.

Η πλειονότητα, όμως, δεν δίνει τον πραγματικό λόγο όταν ζητάει άδεια για το συγκεκριμένο θέμα, αντιθέτως, επικαλείται πως έχει απλά ημικρανία ή κάτι τέτοιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;