Αποτελέσματα Βάσεις 2017 Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης
Μάθε πρώτα εδώ τα πάντα για αποτελέσματα βάσεις 2017.

Οι βάσεις 2017 ανακοινώνονται σύντομα και η αγωνία των υποψηφίων λαμβάνει επιτέλους τέλος.

Δες εδώ τις τελευταίες εκτιμήσεις και ενημερώσου πρώτα στο neolaia.gr για τα αποτελέσματα βάσεις 2017.

Όσον αφορά τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης η εκτιμώμενη βάση είναι 15.650.

Δες εδώ: Αποτελέσματα βάσεις 2017 Πολιτικών Μηχανικών Αθήνας

Γενικά, οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2017 στο 2ο επιστημονικό πεδίο είναι οι εξής:

Οι βάσεις 2017 στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών επιστημών αναμένεται να πέσουν αρκετά. Αυτό γιατί τα Μαθηματικά ήταν πολύ απαιτητικά. Τόσο που θα καθορίσουν τις βάσεις ολόκληρου του παιδίου. Απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης προηγούμενων ετών και ειδικότερα της τριγωνομετρίας από τη Β’ Λυκείου. Χρειάζονταν πολλοί υπολογισμοί και απαιτούνταν πολύς χρόνος για τη λύση. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία, με τα θέματα καλυπτόταν μεγάλο μέρος της ύλης, όχι όμως στο απαραίτητο εύρος της.
Στη Φυσική Προσανατολισμού τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ήταν σαφώς διατυπωμένα και δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους και προσεκτικούς μαθητές. Ηταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, κυρίως το Γ και Δ θέμα, και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης.

Αν συγκριθούν με εκείνα της προηγούμενης χρονιάς, χαρακτηρίζονται ευκολότερα και η επίτευξη υψηλής βαθμολογίας είναι εφικτή.

Στη Χημεία ήταν πιο απαιτητικά από τα περσινά. Ήταν προσεγμένα, είχαν σαφήνεια και ήταν διαβαθμισμένα. Είχαν ουσιαστικές ερωτήσεις από όλη την ύλη. Πρωτότυπα υποερωτήματα στο θέμα Β, ειδικά τα Β3, Β4. Ηταν συνδυαστικά και δεν απαιτούσαν παπαγαλία.

Έτσι, εφόσον τα θέματα ήταν κατά μέσο όρο απαιτητικά αναμένεται και η σχετική πτώση.

Φέτος διαγωνίστηκαν για μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση 81.605 υποψήφιοι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου (σχεδόν 4.000 περισσότεροι από πέρυσι), ενώ ο συνολικός αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε περίπου κατά 750 θέσεις.

Ας θυμίσουμε ότι πέρυσι οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου, ημερομηνία που φαίνεται ιδιαίτερα βολική και φέτος, προκειμένου αφενός να γίνουν εγκαίρως οι ηλεκτρονικές προεγγραφές στα ΑΕΙ και αφετέρου να ξεκινήσουν οι επαναληπτικές Πανελλαδικές για όσους δεν κατάφεραν να εξεταστούν τον Ιούνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;