Βάσεις 2017: Η αγωνία τελείωσε - Πότε ανακοινώνονται
Η αναμονή των υποψηφίων και των οικογενειών τους φτάνει στο τέλος της!

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, οι Βάσεις 2017 αναμένεται να δημοσιευτούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και συγκεκριμένα, μεταξύ 21 και 28 Αυγούστου.

Στον τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών, οι καλές επιδόσεις των μαθητών θα καθοριστούν από τις βαθμολογίες τους.

Τα Παιδαγωγικά τμήματα θα γνωρίσουν άνοδο 500 μορίων και άνω. Σημαντική άνοδος θα σημειωθεί και στην επαρχεία όπου τα περιφερειακά πανεπιστήμια αναμένεται να ανέβουν έως και 1200 μόρια.

 

Στις Πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν πτωτικές τάσεις που θα αγγίξει τις 200 μονάδες ενώ στα περιφερειακά ιδρύματα οι βάσεις θα πέσουν πολύ περισσότερο.

Οι πολυτεχνικέςιδιότητες στα Α.Τ.Ε.Ι.  θα κινηθούν περισσότερο πτωτικά, ειδικά στην επαρχεία.

Παρόμοιες θα είναι και οι τάσεις στον τομέα των Θετικών επιστημών καθώς το μάθημα των Μαθηματικών καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις των μαθητών. Έτσι, τα πανεπιστήμια των δυο μεγάλων πόλεων θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη στα περιφερειακά τμήματα και στις σχολές των Α.Τ.Ε.Ι στο συγκεκριμένο πεδίο.
Οι Ιατρικές σχολές και οι παραϊατρικές ειδικότητες θα εμφανίσουν σημαντική άνοδο λόγω της καλής βαθμολογίας των μαθητών αλλά και του περιορισμού των εισακτέων. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η μάχη θα γίνει στο επίπεδο των 19.000 μορίων!

Όσον αφορά την Οικονομία και την Πληροφορική, το μάθημα των Μαθηματικών κατακεραύνωσε τις Βάσεις 2017 καθώς κατάφεραν να τις “ρίξουν” αρκετά.

Οι Οικονομικές σχολές της Αθήνας θα έχουν σημαντικότατη πτώση ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα τμήματα της Πληροφορικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τις πτωτικές τάσεις να γίνονται μεγαλύτερες στην περιφέρεια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;