Χρησιμοποιείς συχνά emojis; Μάλλον ήρθε η ώρα να το σταματήσεις!
Τι αναφέρει σχετική έρευνα!

Τα emojis είναι συχνό φαινόμενο σε Facebook αλλά και Instagram καθώς απεικονίζουν με σχετική ακρίβεια τα συναισθήματα μας μια συγκεκριμένη στιγμή

Τι γίνεται, όμως, όταν τα χρησιμοποιούμε σε email προς τους συναδέλφους μας;

Σχετική έρευνα έδειξε ότι  η αποστολή χαμογελαστών προσώπων και ανάλογων emojis σε ανθρώπους του επαγγελματικού μας περιβάλλοντος μπορεί να υπονομεύσει την ανταλλαγή πληροφοριών και την επαγγελματική ακεραιότητα.

Όπως αναφέρει ο Independent, η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ, αναφέρει πως «τα εικονίδια δεν αυξάνουν τη “ζεστασιά” αλλά μειώνουν την ικανότητα αντιλήψης».

Στην μελέτη αυτή συμμετείχαν 549 άτομα από 29 διαφορετικές χώρες. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να  διαβάζουν παρόμοια email από έναν ξένο και στη συνέχεια να τα αξιολογούν για τη αμεσότητά τους και την επαγγελματική ικανότητα του αποστολέα. Κάποια από αυτά περιελάμβαναν χαμόγελα και κάποια όχι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο κόσμος έκρινε ότι τα emojis έδειχναν μειωμένη ικανότητα και προκαλούσαν προβλήματα στην ανταλλαγή πληροφοριών. 

Όσα email δεν είχαν φατσάκια, οι απαντήσεις είχαν περισσότερη λεπτομέρεια.

Στην έρευνα έκανε την εμφάνιση του και μια μικρή δόση σεξισμού καθώς πολλοί θεώρησαν ότι email με emojis στέλνουν οι γυναίκες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1